Företagsledare med ekonomi- och personalansvar

Företagsledare med ekonomi- och personalansvar

Har du tidigare erfarenhet från att arbeta med ekonomi och ledarskap? Vill du ha en roll där du får utöva dessa kunskaper och samtidigt fortsätta växa i rollen som ledare kan detta bli ditt nästa steg i karriären! Östra Ljungby Lantmän är en stabil ekonomisk förening som befinner sig i en pågående utveckling och söker nu en Företagsledare till sin verksamhet i Östra Ljungby.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Östra Ljungby Lantmäns räkning en Företagsledare till sin verksamhet i Östra Ljungby.

Du kommer som Företagsledare på Östra Ljungby Lantmän att ha det övergripande ansvaret för att utveckla och driva verksamheten framåt mot målet att vara den bästa affärspartnern för verksamhetens kunder. Du blir ansvarig för verksamhetens ekonomi och får ett övergripande personalansvar. Du ansvarar för och medverkar aktivt till att resurser nyttjas effektivt och att verksamheten ständigt utvecklas. Tjänsten är en ledande befattning där du arbetar nära den dagliga verksamheten och de anställda som ingår i teamet.

Du välkomnas till ett mindre, sammansvetsat team som brinner för att skapa långsiktiga kundrelationer. Det är en stark lokalt förankrad verksamhet som kännetecknas av hög servicegrad och som har starkt förtroende hos sina kunder. Företagskulturen är personlig, professionell och familjär där alla hjälps åt för att driva verksamheten framåt. Hos Östra Ljungby Lantmän finns stora möjligheter för egen personlig utveckling, och för den drivna finns det även möjlighet till att få vara med och utveckla verksamheten med nya verksamhetsgrenar. I rollen förekommer också ett nära samarbete tillsammans med Lantmännen och Bolist.

Tjänsten är en direktrekrytering, vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer att anställas direkt hos Östra Ljungby Lantmän.

Arbetsuppgifter

I dina ansvarsområden ingår exempelvis att:
 • Ha ett totalansvar för hela verksamheten och dess ekonomi med ansvar för exempelvis redovisningen i bolaget
 • Leda personalen i linje med verksamhetsmålen
 • Stötta och medverka i den dagliga verksamheten
Rollens samtliga ansvarsområden ställer krav på att du är flexibel och prestigelös då det är många arbetsuppgifter som måste koordineras i en omväxlande roll. Du håller medarbetarsamtal och lönesamtal i enlighet med företagets riktlinjer. Stort fokus ligger alltså på fortsatt utveckling av verksamheten i Östra Ljungby och tjänsten passar därför dig som har förmågan att se helheten, som planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt och strukturerat sätt och som tycker det är kul med både siffror och ledarskap.

Vi söker dig som
 • Har erfarenhet av att hantera de ekonomiska flödena i en verksamhet
 • Har tidigare arbetslivserfarenhet relaterat till ledarskap och personalfrågor
 • Har B-körkort
Det är meriterande om
 • Du har ett intresse eller kunskap om lantbruksprodukter
 • Du har erfarenhet av arbete inom butik/bygg/handel
Vi söker dig som brinner för att leda människor, som är självständig och trygg i ditt ledarskap och som agerar konsekvent och tydligt i ledarrollen. Du bidrar också till att skapa ett gott arbetsklimat inom anläggningen och stöttar medarbetare i deras dagliga och operativa arbete och ansvarar för att verksamheten drivs och utvecklas i linje med företagets affärsidé och vision. Du ser möjligheter och har förmågan att motivera andra och din personlighet kännetecknas av ett högt driv, engagemang och effektivitet. Du har lätt för att samarbeta och skapa teamkänsla samtidigt som du är kommunikativ och tydlig. Det här är en central och långsiktig roll där du har stora möjligheter att påverka ditt arbete och du kommer att arbeta i en trevlig miljö med positiva kollegor!
 • Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: 100 %
 • Arbetstider: Kontorstider
 • Placering: Östra Ljungby
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Sophie Olsson
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Östra Ljungby Lantmäns önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS
Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Ljungby
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Östra Ljungby Lantmän är en lokalt ägd ekonomisk förening som är medlem i Svenska Lantmännen. Verksamheten omsätter ca 35 miljoner kronor med 6st anställda. De ingår i Bolist med deras marknadsföring och inköpsavtal inom bygg och butik. Deras stora varugrupper är Lantbruk, byggvaror, trädgård, olja och värmepellets.