Hoppa till innehåll
Vardaga logotyp

Enhetschef till HSL-teamet Vardaga Öst

Ansök nu
Vi söker en enhetschef till HSL-teamet Vardaga Öst som finns i Östergötland. Tjänsten är dagtid måndag till fredag. Krav för att tjänsten är att du är utbildad sjuksköterska med erfarenhet från äldreomsorg.

Som enhetschef ansvar du för att leda teamet tillsammans med verksamhetschef och gruppchefer. Du förväntas arbeta kliniskt vid behov och framförallt stötta och handleda dina medarbetare. För att transportera dig har du en verksamhetsbil.

Inom Vardaga är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Här några av höjdpunkterna i vårt erbjudande till dig:
 • Ledarprogram via vår egen utbildningsorganisation Lära
 • Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
 • Coachande och stöttande chefer nära dig
 • Tydliga arbetssätt för att ge den bästa omsorgen till våra boende
 • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
 • Friskvårdsbidrag, skobidrag och arbetskläder
 • Kollektivavtal
Om HSL-teamet Vardaga Öst:
HSL-teamet Vardaga Öst består av sjuksköterskor, specialistundersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, gruppchefer samt verksamhetschef. Tillsammans med verksamhetscheferna på respektive boende hjälper vi till att stötta i hälso & sjukvården på Vardagas 8 verksamheter som är placerade i Motala, Mantorp, Berg, Linköping och Norrköping. Från och med 1 september 2024 har vi dessutom en verksamhet i Söderköping som ska ingå i vårt team.
 • Du får ett varierat arbete där du kommer vara behjälplig i alla våra enheter. Som enhetschef står du utanför specifik verksamhet, men du ska kunna gå in och arbeta kliniskt i verksamheten för att handleda eller stötta dina medarbetare.
 • Du har en verksamhetschef som arbetar nära dig. Tillsammans med verksamhetschefen och gruppcheferna så planerar och utvecklar ni HSL-teamet för att möta morgondagens utmaningar. Att bli verksamhetschef kan även vara en karriärmöjlighet för dig som enhetschef.
Om rollen
I rollen som enhetschef så leder och utvecklar du verksamheternas kvalitet på ett pedagogiskt och affärsmässigt sätt. För oss är det viktigt att du vill vara aktiv och engagerad i Vardagas verksamheter i Östergötland. Detta för att du ska kunna följa upp att företagets värderingar, aktuella avtal och att gällande lagstiftning efterlevs.

Du är underställd verksamhetschefen som har det yttersta organisatoriska ansvaret. Din uppgift är att leda gruppcheferna och medarbetargruppen i det dagliga arbetet. Du planerar och följer upp resultat av den dagliga arbetet i medarbetargruppen. Du motiverar och utmanar medarbetargruppen till att nå högre kvalité och nya mål.

Aktivt ledarskap
För att lyckas som chef och ledare hos oss krävs ett aktivt ledarskap som grundar sig i våra värderingar. Ett ledarskap som skapar motivation och engagemang hos våra medarbetare. Du är initiativrik och lyhörd för kundens behov och känner en självklar respekt för andra människor. Det är självklart att du som Enhetschef lever våra värderingar:

Respekt - Alla har rätt till ett värdigt liv med såväl fysiskt, psykiskt som socialt välbefinnande.
Ansvar - Vi har medarbetare som vågar och vill och har chefer som lyssnar och leder.
Enkelhet - Det är enkelt att påverka och att vara medarbetare eller att bo och vistas hos oss.
Kunskap - Vi reflekterar, lär av varandra och tar tillvara allas kompetens.

Din erfarenhet och kunskap
Vi önskar att du:
 • är coachande och vill att dina medarbetare växer, utvecklas och tar ansvar.
 • tycker om att ge och ta emot feedback samt bryta ned och arbeta mot uppsatta mål.
 • är lösningsorienterad och ser möjligheter framför hinder.
 • är prestigelös, självständig och samarbetsvillig
 • är affärsmässig genom att vilja och ha förmåga att styra och följa upp verksamheten utifrån kvalitetsmål och ekonomiska ramar.
 • Är flexibel för att kunna anpassa ditt arbete utifrån verksamheternas behov.
Du har relevant högskoleutbildning inom vård och omsorg (sjuksköterska) och erfarenhet av äldreomsorg. Det är meriterande om du har några års dokumenterad erfarenhet av chefsuppdrag och goda vitsord gällande ledarskap.

Alla chefer genomgår vårt ledarprogram där du får möjlighet att utvecklas inom ledarskap via vår utbildningsorganisation Lära. God datorvana samt erfarenhet av dokumentation är viktigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdatum: 1 januari 2024 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 30 sept
Har du frågor? Kontakta gärna: Jenny Söderkvist, vice regionchef Vardaga Öst/Väst, jenny.soderkvist@vardaga.se. Observera att det inte går att ansöka via E-post.
Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, vision@ambea.se

Om du vill veta mer om hur det är att jobba på Vardaga så läs gärna mer och träffa några av våra medarbetare här.

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Om du blir kallad till intervju kommer du att behöva uppvisa ett vaccinationsintyg för covid-19. Detta krav har vi för att minimera risken för våra äldre kunder/omsorgstagare eller medarbetare som tillhör en riskgrupp. Har du istället ett intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl behöver du kunna uppvisa ett sådant vid intervjun.

På Vardagas drygt 100 boenden runt om i Sverige erbjuder vi en äldreomsorg där varje dag är lika viktig. Hos oss möter du expertis och trygghet på varje äldreboende, korttidsboende, i hemtjänst och dagverksamhet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje individs livskvalitet och trygghet i fokus. Vardaga ingår i företagsgruppen Ambea. www.vardaga.se
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 sep. 2023 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

På Vardagas drygt 100 boenden runt om i Sverige erbjuder vi en äldreomsorg där varje dag är lika viktig. Hos oss möter du expertis och trygghet på varje äldreboende, korttidsboende, i hemtjänst och dagverksamhet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje individs livskvalitet och trygghet i fokus. Vardaga ingår i företagsgruppen Ambea. www.vardaga.se

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare