Hoppa till innehåll
Ansök nu
Hos oss blir du en del av Sveriges ledande fastighetsbolag när det gäller säkerhetsfastigheter. Flera av våra kunder bedriver verksamhet som är av betydelse för vårt lands säkerhet, vilket ställer speciella krav både på lokalerna och på oss. Just nu befinner vi oss i en kraftig tillväxtfas och vår projektvolym är större än någonsin tidigare - därför behöver vi bli fler! Välkommen till Specialfastigheter!Vi är inget vanligt fastighetsbolag, eftersom säkerhetsfastigheter inte är några vanliga byggnader. Vi äger, förvaltar och utvecklar många av landets säkraste fastigheter, bland annat kriminalvårdsanstalter, försvarshögkvarter, domstolar och polisfastigheter. Vi har långsiktiga ambitioner när det handlar om att skapa hållbara byggnader med hjälp av robusta och innovativa lösningar.

Om tjänsten

Vi behöver nu förstärka enheten som ansvarar för utformningen av våra tekniska riktlinjer och instruktioner med ytterligare en medarbetare. Vi söker dig som vill vara med och påverka och utveckla vår verksamhet och våra riktlinjer inom teknikområde VVS och energi samt fungera som den sakkunniga kollegan som stödjer vår projekt- och förvaltningsorganisation genom byggprocessens alla skeden. Inom enheten finns också tekniskt sakkunniga med inriktning energi, miljö, el, brand, bygg, fastighetsautomation och byggnadsinformation.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Utveckla, implementera och kommunicera tekniska riktlinjer inom VVS
  • Utreda och bereda val av tekniska lösningar, granska arbeten som utförs av konstruktörer
  • Vara ett stöd till förvaltare vid planering av reinvesterings- och ROT-projekt samt stötta förvaltningen i underhåll, drift- och skötselfrågor
  • Delta i en tvärsammansatt arbetsgrupp med fokus på att utveckla och förbättra våra fastighetstekniska installationer
  • Delta vid leverantörsuppföljningar för att säkerställa att leveranser svarar mot ställda krav på kvalitet och kostnad
  • Medverka i upphandlingar inom teknikområde VVS
Om dig

För att vara framgångsrik i den här rollen behöver du ha en god kunskap och förståelse för helheten av VVS-tekniska fastighetssystem från enskilda komponenter till övergripande systemlösningar med inriktning mot projekt, produktion och förvaltning. I rollen ingår nära samarbete med kollegor både internt och externt. Du representerar sakområde VVS och energi i samarbete med övriga kollegor inom bolaget, både inom egna teknikavdelningen med andra sakkunniga samt med projektledare och förvaltning. Du har relevant högskoleutbildning, YH-examen eller motsvarade inom VVS-området.
  • Du goda kunskaper och erfarenheter från byggproduktion och/eller konsultarbete inom VVS
  • Du ska även ha erfarenhet av att driva ett aktivt utvecklingsarbete inom teknikområde VVS, från idé till förvaltning
  • Det är meriterande med erfarenhet av projektering, installation, idrifttagning samt underhåll av fastighetsteknik. Kunskaper inom sprinklerteknik, yttre VA och förnybar energi ses också som meriterande
Rollen innefattar mycket muntlig och skriftlig kommunikation med såväl interna som externa personer. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, ditt engagemang och din drivkraft. Du presterar med goda resultat i utmanande miljöer, besitter en väl utvecklad strategisk förmåga och trivs i en roll med mycket ansvar

Placering

Din placeringsort är Linköping eller Stockholm, men då vårt fastighetsbestånd är rikstäckande innebär tjänsten resor. Körkort för personbil är ett krav.

Ansökan
Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 25/9.
Vi genomför en särskild säkerhetsbedömning genom att genomföra ett säkerhetssamtal och ta del av lagakraftvunna domar från svenska domstolar. Vi genomför även drogtest genom vår företagshälsovård innan anställning. Utöver detta kräver en del av våra kunder i vissa fall inplacering i säkerhetsklass och efterföljande registerkontroll i enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585 kap. 3).

Fackliga företrädare
Akademikerföreningen, Thony Eriksson, 010-788 62 37
Unionen, Patrik Svensson, 010-788 63 42
SEKO, Roger Törngren, tel. 010-788 62 78
Ledarna, Fredrik Persson, tel 010-788 62 28

Specialfastigheter är ett statligt ägt företag som äger, utvecklar och förvaltar bland annat kriminalvårdsanstalter, ungdomshem, domstolsbyggnader och polisfastigheter. Det är speciella verksamheter som ofta utgör viktiga samhällsfunktioner och som ställer höga krav - framför allt på säkerhet och hållbarhet. Vårt fastighetsinnehav har en lokalarea på cirka 1,1 miljoner kvadratmeter och ett marknadsvärde som uppgår till närmare 36 miljarder kronor. Fastigheterna finns i drygt 60 kommuner, från Ystad i söder till Haparanda i norr, och där finns också våra cirka 200 medarbetare.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi värdesätter våra medarbetares kompetens och hos oss erbjuds du varierande arbetsuppgifter, spännande utmaningar och ständig utveckling. Gemenskap och engagemang är det som hela tiden för oss framåt.

Fler från samma arbetsgivare