Strategic sourcing manager till Saab!

Strategic sourcing manager till Saab!


Är du en engagerad och kommunikativ inköpare som uppskattar att arbeta mot uppsatta mål och tidsplaner? Vi söker nu en Strategic Sourcing Manager med högteknologiskt innehåll till Saab Aeronautics i Linköping.

Om företaget
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 18 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där mångfald ses som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Du blir en del av Aeronautics verksamhetsområde, som ansvarar för att utveckla, producera, marknadsföra, sälja och supporta flygande plattformar, såsom Gripen och T-7.

Dina arbetsuppgifter
Funktion består av sektionerna Strategiskt inköp och Supply Chain, samt Leverantörskvalitet som samarbetar tätt inom leverantörsteam ofta i direkt samspråk med affärsägarna, vilket är nyckeln till en snabbfotad och respekterad organisation hos våra projekt- och programägare. Vi har ett gott renommé som en grupp med god sammanhållning, trevlig arbetsmiljö och förmåga för innovationer, som är centralt för att fortsatt driva effektiva affärer.

Som Strategic Sourcing Manager på Aeronautics arbetar du med affärer, projekt och relationer kopplade till Aeronautics produkter, främst kopplat till Gripen och T-7A Trainer. Du är ansvarig för verksamhetens relationer med utvalda strategiska leverantörer med fokus på deras långsiktiga engagemang för Saab. Det ingår att kontinuerligt utveckla och upprätta strategier för din leverantörsbas samt förhandla, aktivt hantera och vidareutveckla leverantörsavtal. I arbetsuppgifterna ingår det även att upprätta förfrågan, utvärdera offerter, förhandla och upprätta inköpsorder.

Som en del av rollen kan du även fungera som projektledare för inköpsteam som en del av större projekt. Du förväntas även initiera och driva den ständiga utvecklingen inom ditt ansvarsområde. Fokus i rollen är att säkra att Saabs inköpsstrategi, inköpspolicy och rutiner följs och uppfylls. Som Strategic Sourcing Manager kommer du att bygga ett stort professionellt nätverk inte bara med vår leverantörsbas utan även med kunder och inom den egna organisation.


Din profil
För att trivas i rollen har du kommersiell erfarenhet och gedigen kunskap inom strategisk sourcing. Du är engagerad och ditt arbete är strukturerat, noggrant och visar på affärsmannaskap. I rollen ingår det att driva och medverka i tvärfunktionella team, vilket kräver att du är kommunikativ och har en fallenhet för att skapa relationer samt bygga och underhålla ditt nätverk. Du har god förmåga att arbeta självständigt likväl som i team och kan driva på ditt arbete på ett professionellt vis.

Vi söker dig som har formell utbildning inom inköp och några års erfarenhet av inköpsarbete, med fördel inom tillverkande industri med internationella kontakter. Krav för tjänsten är att kunna kommunicera professionellt både på svenska och engelska samt meriterande med kunskaper i affärssystemet IFS och/eller SAP. Kunskaper om ytterligare språk eller internationell erfarenhet ses båda som fördelar.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Ansökningsförfarande
Urvalet sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan på www.skill.se redan idag, då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Detta är initialt ett konsultuppdrag via Skill, med goda möjligheter till förlängning. Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare Frida Jakobsson på mailadress frida.jakobsson@skill.se

Låter det som något för dig? Varmt välkommen med din ansökan!


Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Ekonomi, Försäljning, Marknadsföring
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://skill.se/
Sista ansökningsdag 27 feb 2023 (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech. Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag. People change - everything.