Saab söker flera helikoptermekaniker till Linköping

Saab söker flera helikoptermekaniker till Linköping

Din framtida utmaning

Vår verksamhet omfattar långsiktiga helhetsåtaganden gentemot i huvudsak militära kunder inom helikopterunderhåll i Sverige och Norden.

I rollen som mekaniker på Malmen kommer du i huvudsak arbeta med basunderhåll på helikoptertyperna Leonardo AW109LUHS (HKP 15) eller Sikorsky UH-60M (HKP16. Du kommer att arbeta i nära samarbete med vår slutkund och även andra intressenter.

Arbete på andra orter, både inom Sverige och utomlands, med andra typer av flygplan och helikoptrar kan förekomma då vi samarbetar tätt med systeravdelningar inom Saab.

Dina uppgifter omfattar bland annat:
  • att i arbetslag genomföra tillsyner och omfattande översyner
  • genomföra inspektioner, felsökning och reparationer
  • genomföra åtgärder vid planerat och oplanerat underhåll på helikopter, motor och komponenter
  • Arbetet sker efter manualer och instruktioner på engelska
Ditt dagliga arbete kommer att utföras med personligt ansvar och med hjälp av regler, instruktioner och rutiner likväl som med hjälp av kollegor.

Den du är idag

Vi söker dig som vill ingå i ett team som uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av respekt och acceptans.

Du kan också arbeta självständigt, vilket innebär att du är flexibel och kan ta egna initiativ när det är nödvändigt. Du behöver kunna arbeta både med praktiska och teoretiska uppgifter inom kontraktet. Du är noggrann som person med förmågan att utföra arbetet med rätt kvalitet med siktet inställt på leveranstider.

Det är viktigt att du har förmågan att kunna skapa och underhålla goda relationer med både kund och medarbetare. Vi ser att du har ett accepterande förhållningssätt till andra människor oavsett vem du möter.

Krav:
  • Fullgjord flygmekanikerutbildning motsv. (styrkt i ansökan)
  • Goda kunskaper i engelska och svenska, både tal och skrift
Meriterande:
  • Dokumenterad arbetslivserfarenhet från flygunderhåll
  • Godkänd flygteknikerutbildning EASA alt EMAR Cor B1.3 alt. B1.1
  • B-Körkort
Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Sektionen Military Rotary Wing, som Du blir en del av, består av ca 75 personer med långsiktiga åtaganden främst mot Helikopterflottiljen. Sektionen ingår i avdelning Support Solutions (ca 270 medarbetare) som finns på flera orter, bl.a. i Linköping (Tannefors/Malmen), Nyköping, Ljungbyhed, och Stavanger samt Luleå, Såtenäs och Ronneby. Vi har en bred verksamhet både avseende civilt och militärt flygunderhåll på våra orter och stor variation i de produkter och tjänster vi levererar.

Saab är en stor arbetsgivare i Linköping som kan erbjuda många möjligheter att utvecklas inom verksamheter mot såväl civila som militära verksamheter. Våra kunder finns i stora delar av världen.

Vi erbjuder all vår personal anställningstrygghet och respekterar våra anställdas behov av balans mellan arbete och fritid. Vi tillämpar friskvårdsbidrag, flextid och arbetstidsförkortning som kan nyttjas för fler semesterdagar.

Vi tar hand om vår personal och värdesätter lojalitet samt att Du kan stå bakom vår värdegrund och våra ledord - förtroende, kunskap, vilja.

Vi arbetar med löpande urval och tjänster kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Fordon, Fordonstekniker, Mekaniker, Teknik & Ingenjör, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://saabgroup.com/career/people-philosophy/
Sista ansökningsdag 13 mars 2023 (44 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.