flygtekniker till Linköping och Ronneby

flygtekniker till Linköping och Ronneby

Saab söker certifierade flygtekniker till Linköping och Ronneby.

Din framtida utmaning

Vår verksamhet präglas av många helhetsåtaganden gentemot både civila och militära kunder inom flyg- och helikopterbranschen runt om i Sverige och Norden.

I rollen som flygtekniker på Malmen kommer du i huvudsak arbeta med base-underhåll på Leonardo AW109LUHS (HKP 15) eller Sikorsky UH-60M (HKP16). I Ronneby handlar det i huvudsak om klargöring och line-underhåll. Du kommer att arbeta i nära samarbete med vår slutkund och även andra intressenter.

Arbete på andra orter, både inom Sverige och utomlands, med andra typer av flygplan och helikoptrar kan förekomma då vi samarbetar tätt med systeravdelningar inom Saab.

Dina uppgifter omfattar bland annat:
 • Genomföra planerat och oplanerat underhåll
 • Genomföra base och lineunderhåll
 • Som tekniker agera som checkledare och ansvara för framdrivning av check mot måldatum.
 • Stödja/kontrollera egna mekanikers arbete samt handleda praktikanter från yrkesskolor
 • Arbetet kan också innebära uppdrag som underhållsplanering, teknisk analys och uppdatering av underlag.
Den du är idag

Vi söker dig som vill ingå i ett team som uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av respekt och acceptans.

Du kan också arbeta självständigt, vilket innebär att du är flexibel och kan ta egna initiativ när det är nödvändigt. Du behöver kunna arbeta både med praktiska och teoretiska uppgifter inom kontraktet. Du är noggrann som person med förmågan att utföra arbetet med rätt kvalitet med siktet inställt på leveranstider.

Ditt dagliga arbete kommer att utföras med personligt ansvar och med hjälp av regler, instruktioner och rutiner likväl som med hjälp av kollegor.

Det är viktigt att du har förmågan att kunna skapa och underhålla goda relationer med både kund och medarbetare. Vi ser att du har ett accepterande förhållningssätt till andra människor oavsett vem du möter.

Krav:
 • Flygteknikercertifikat EASA eller RML/SE-EMAR B1:3
 • Erfarenhet från arbete i base och/eller line-underhåll
 • Goda kunskaper i engelska och svenska, både tal och skrift
Meriterande:
 • Typutbildning Leonardo AW109 LUHS (HKP15)
 • Typutbildning Sikorsky UH-60M Blackhawk (HKP16) eller S70i
 • EASA eller RML/EMAR - B1:1 eller B2
 • Andra typutbildningar, civila eller militära, i ditt certifikat
Befattningen kräver att du genomgår och godkänns i registerkontroll. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan det förekommande krav på visst medborgarskap.

Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Fordon, Fordonstekniker, Mekaniker, Reparatör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://saabgroup.com/career/people-philosophy/
Sista ansökningsdag 24 feb 2023 (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Sektionen Military Rotary Wing, som Du blir en del av, består av ca 75 personer med långsiktiga åtaganden främst mot Helikopterflottiljen. Sektionen ingår i avdelning Support Solutions (ca 270 medarbetare) som finns på flera orter, bl.a. i Linköping (Tannefors/Malmen), Nyköping, Ljungbyhed, och Stavanger samt Luleå, Såtenäs och Ronneby. Vi har en bred verksamhet både avseende civilt och militärt flygunderhåll på våra orter och stor variation i de produkter och tjänster vi levererar.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.