Hoppa till innehåll

Apparattekniker till Luft och Bränsle

Din roll
Som apparattekniker hos oss arbetar du på komponentnivå med bland annat att felsöka, underhålla, reparera samt sluttesta flertalet av gripen systemets ingående komponenter inom luft och bränslesystemen.

Inom underhållsproduktionen för flygindustrin arbetar vi strikt efter olika regelverk och vi har en väl utarbetad metodik för detta. Vi använder tekniska underlag i det dagliga arbetet, varav samtliga är skrivna på engelska.

Vi arbetar kontinuerligt med att anpassa verksamheten till Lean production och att arbeta mer metodiskt och processtyrt. Som en del i detta använder vi oss av daglig styrning där du, dina kollegor och er chef visualiserar en nulägesbild gällande leveranser, ansvar, närvaro, avvikelser och beslut.

Du kommer att få bidra med dina tankar och idéer, både i stort och smått!

Den du är idag
  • Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning. Har du även en flygteknisk utbildning är det meriterande.
  • Vi ser att olika typer av bakgrund kan vara relevanta för den här tjänsten, men du har ett stort intresse för teknik samt mekanikervana där du har "skruvat" på olika komponenter.
  • Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska.
  • Meriterande är erfarenhet av komponentunderhåll och kunskaper inom luft och bränslesystem.
För att trivas och fungera bra i denna roll är det viktig du är noggrann, självständig och har lätt att samarbeta med andra, såväl som närmaste kollegorna men även tvärfunktionellt med stödfunktionerna som finns. Självklart är du positiv som person och tycker att ditt jobb ska vara roligt att gå till!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av
Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Området MRO (Maintenance Repair and Overhaul) är vår samlade kompetens för underhåll och reparation på komponentnivå. Vi arbetar huvudsakligen med underhåll på flygplansapparater. Sektionen du blir en del av består av ca 16 medarbetare och finns i Malmslätt, Linköping. Du kommer att ingå i vår produktionsgrupp som tillsammans arbetar med underhåll och reparation, främst till Gripen.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, varför vi uppmuntrar dig att söka redan idag om du känner att detta är rätt utmaning för dig!

Välkommen med din ansökan!
SAAB AB logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
31 dec. 2023 (33 dagar kvar)
Område
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.
https://saabgroup.com/career/people-philosophy/

Liknande Jobb