Hoppa till innehåll
SAAB AB logotyp

Apparattekniker inom räddningssystem och säkerhetsutrustning

Publiceringsdatum
15 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vårt team på Safety Equipment ansvarar för underhåll och reparationer på materiel och utrustning för att hantera säkerheten för pilot och besättning till Gripen, SK60 och helikoptrar m fl. Här blir du en del av ett mindre team som idag består av medarbetare med olika erfarenhet och bakgrunder, men med ett stort gemensamt teknikintresse. Vi arbetar med varierande komponenter och utrustningar av exempelvis fallskärmsunderhåll och pilotutrustning, men även andra utrustningar för att säkra syrgasförsörjning, flygstolsapparater, mekaniska gyron och olika typer av provpaneler.

I rollen som apparattekniker jobbar du med lärande och ständig förbättring, med fokus på att skapa en verksamhet med mer effektiva flöden. Inom Safety Equipment ingår även ett annat team, som visst samarbete sker med för att hantera variationer i beläggning. Arbetet innebär både mekaniskt och finmekaniskt arbete och utförande enligt tekniska arbetsunderlag och vårt RML-tillstånd. Affärssystemet som nyttjas är IFS Sherpa. Du arbetar nära, och med stöd av, Teknik/Engineering och Planering.

Som apparattekniker kommer dina vardagliga arbetsuppgifter bland annat bestå av att:
  • Ta emot och kontroller inkommande material och utrustning.
  • Felsöka, reparera och utföra prover och tester.
  • Momentdragning och trådlåsning.
  • Planering och genomförande av underhåll av fallskärmar och annan nödutrustning.
Din profil

Då du kommer jobba tillsammans med ditt närmsta team och andra kontaktytor inom planering, teknik och inköp är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga. För att passa in i rollen krävs det även att du är kvalitetsmedveten, tålmodig och flexibel. Du behöver hålla koll på flera objekt parallellt, vilket kräver att du kan planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt.

För att lyckas i rollen ser vi även att du har:
  • Grundläggande teknisk gymnasiekompetens eller motsvarande och ett praktiskt handlag
  • Goda kunskaper inom engelska och svenska, då arbetet innefattar att läsa tekniskt underlag.
  • God datorvana
Om du har tidigare erfarenhet från flyg, renrumsarbete eller finmekanik, ser vi det som meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.
SAAB AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 juni 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Explore your potential, find your edge. Vårt innovativa, samarbetsfokuserade och pragmatiska tänkande har hjälpt oss att driva gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi kallar det vår thinking edge. På Saab kan du utveckla din personliga spets, stärka din kompetens och dela idéer med andra. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats. Det är ett grundläggande mänskligt behov att känna sig trygg, och som vi ser det, en mänsklig rättighet. Genom system och lösningar som ökar säkerheten bidrar vi till detta. Företaget kännetecknas av våra värderingar: VILJA - KUNNANDE - FÖRTROENDE

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.