Hoppa till innehåll
Professionals Nord Rekrytering AB logotyp

Teknisk konsult till Ides!

Publiceringsdatum
31 oktober 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Kontaktperson
Amanda Sandén
Email
Telefon
Ansök nu
Har du branschkunskap inom bygg, elkraft, anläggning och/eller har du arbetat med system som CAD eller PLM/PDM? Vill du vidare i karriären, prova något nytt och fortfarande dra nytta av din erfarenhet från tidigare arbete? Då kan du vara den vi letar efter!

Information om tjänsten
I samarbete med Ides AB söker vi efter en teknisk konsult. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos Ides under 12 månader. Intentionen är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Ides AB är inne i en expansion med en ökad förfrågan på deras programvara och tjänster. Ides verksamhet präglas av en hög innovationsnivå, och deras kunder är ständigt i framkant när det gäller teknologisk utveckling. Med kontor i Göteborg, Västerås och huvudkontor i Linköping, strävar Ides efter att leverera kvalitet och expertis till kunderna världen över. Ides kunder är verksamma inom områden såsom energi- och processanläggning, arkitekt, byggnation och kärnkraft, vatten- och kärnkraft.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och vi hänvisar alla frågor kring tjänsten till amanda.sanden@pn.se.

Du erbjuds
 • Möjlighet att utveckla en mångsidig teknisk kompetens
 • Möjlighet till karriärutveckling då du har möjlighet att avancera som applikationskonsult och leda olika projekt
 • Möjlighet att arbeta med spännande och varierande projekt då Ides verkar inom olika branscher och områden
Arbetsuppgifter
I rollen som teknisk konsult hos Ides kommer du att arbeta i ett team med projekt där huvudmålet är att förbättra kunders informationshantering. Du kommer att delta i leveransprojekt där kunder nyligen har investerat i Ides system, samt i projekt hos befintliga kunder som vill ta ytterligare steg i sin digitaliseringsprocess. Du kommer att vara en viktig del av konsultteamet och ha en avgörande roll i att hjälpa kunderna att optimera sin informationshantering och digitaliseringsprocess. Detta arbete kan utföras både på distans och ute hos kunden, beroende på kundernas säkerhetskrav.

Ditt uppdrag som teknisk konsult innefattar att:
 • Stödja kunderna under implementationen av Ides system, inklusive konfiguration och anpassning efter kundernas behov
 • Bistå kunderna med drift och förvaltning av systemet, inklusive att lösa eventuella tekniska problem och säkerställa att systemet fungerar smidigt
 • Ansvara för datamigrering, vilket innebär att tolka och överföra data från äldre system till Ides system
Vi söker dig som
 • Har en teknisk utbildning inom IT, teknik eller konstruktion från gymnasiet/universitet/yrkeshögskola
 • Har branschkunskap inom bygg, elkraft, anläggning eller liknande
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska båda i tal och skrift
 • Har B-körkort
 • Genomgår en godkänd säkerhetsprövning
Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning eller konstruktion. Om du har kunskaper inom CAD/CAE är även det meriterande, men inget krav.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Ides. Vi ser att du har en hög social kompetens, är kundorienterad och strukturerad. Vidare tycker du om att arbeta tillsammans med andra, är kommunikativ och har en analytisk förmåga.

START: Enligt överenskommelse
STAD: Linköping
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Amanda Sandén

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

#applikationskonsult #ides #CAD #CAE #anläggning #elkraft #konstruktion #bygg #konsult
Professionals Nord Rekrytering AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
12 dec. 2023 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision - Att skapa och bibehålla arbetstillfällen!
https://pn.se/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Sundsvall
Transport & Logistik
Företagslogga
Kungsbacka
Teknik & Ingenjör
Företagslogga