Permitting Manager

Permitting Manager

Din nya roll

I din roll som Permitting Manager kommer du tillsammans med projektledarna skapa och säkerställa att nya biogasanläggningar har alla de nödvändiga tillstånd som krävs, samt leda externa konsulter att ta fram nödvändig dokumentation kring tillstånd för nya anläggningar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Stödja projektledare i tillstånds- och miljörelaterade frågor och att anläggningens utformning följer tillståndskrav.
 • Säkerställa att tillstånd som ges till myndigheter är i enlighet med interna krav & HSEQ-standarder.
 • Ansvara för uppföljning och dialog med myndigheter.
 • Leda arbete och motivera projektgruppen till att leverera i enlighet med projektets mål.
 • Leda arbetet med tillstånd genom projektens olika faser från upphandling och projektering till byggnation, driftsättning och fram till överlämning till vår produktionsenhet.
 • Ansvara för tidplan, kvalitet och budget.
 • Upphandla kvalificerade leverantörer och konsulter i samarbete med vår upphandlingsenhet/legala enhet.
 • Säkerställa uppfyllnad och efterlevnad av aktuella lagkrav.
Du kommer att tillhöra avdelningen Projects and Development and Execution (PDE) och du rapporterar till Senior Manager Development Projects och utgår från kontoret i Linköping där ca 30 personer arbetar. Vi tillämpar flexibelt arbete och kontoret är beläget precis vid järnvägsstationen vilket underlättar pendling.

Vem söker vi?

Vi söker en lagspelare som uppmuntrar och respekterar andra. Du är kommunikativ och delar med dig av kunskap och idéer för att få andra att växa. Du är stabil, trygg, målinriktad, noggrann, engagerad och uthållig samt besitter en förmåga att skapa starka relationer med personer i din omgivning. B-körkort och flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av biogas eller liknande roller i närliggande branscher. Vidare ser vi att du har:
 • Civilingenjörsexamen eller likvärdig utbildning.
 • Mer än fem års erfarenhet av arbete med relevanta processer, t.ex miljötillstånd och detaljplan.
 • Erfarenhet av tillståndsprocesser som ombud för tillståndsmyndigheten. Meriterande om man även har erfarenhet av mark-, LBE- och bygglovsansökningar samt att bedöma tillståndsansökningar.
Om Gasum

Gasum erbjuder experttjänster inom renare energi för industri och kraftvärmeproduktion, samt renare bränslelösningar för väg- och sjötransporter. Gasum etablerar gastankstationer över hela Sverige och hjälper våra kunder att minska både sitt eget och deras kunders miljöavtryck. Som marknadsledare inom vår sektor är vår ambition att fortsätta att växa med den svenska marknaden. Gasumkoncernen har omkring 320 anställda i Finland, Norge, Sverige och Tyskland. Vi hade en omsättning på 1,3 md SEK 2020 och ägs av finska staten.

Har vi väckt ditt intresse?

Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på tre till fem korta frågor. Vi tar inte emot ansökningar per mail.

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad matchning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder, åldrar och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Testerna görs tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här - https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/.

Har du frågor om processen eller rollen? Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Oscar Dahl på Oscar.Dahl@wise.se eller Saba Solomon på Saba.Solomon@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Wise Professionals AB
Sista ansökningsdag 24 feb 2023 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Wise Professionals är rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara konsult- och rekryteringslösningar. Här erbjuder vi rekryteringslösningar och utför konsultuppdrag inom HR, lön och en bredd av chef- & specialistroller som inte faller under något av våra specialistområden. Vi erbjuder också strategi & rådgivning inom attraktion och rekrytering när du väljer att rekrytera själv.