Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Verktygskonstruktör till Saab Dynamics i Linköping!

Publiceringsdatum
09 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vi söker nu en Verktygskonstruktör till Saab Dynamics i Linköping som vill vara med och forma morgondagens förmågor och produkter inom försvarsindustrin. Är du teknikintresserad, driven och vill arbeta i en växande organisation med fokus på samarbete och utveckling? Då kan du vara den vi letar efter. Välkommen in med din ansökan redan idag då vi tillämpar löpande urval!

OM TJÄNSTEN:
Som Verktygskonstruktör kommer du att ansvara för att skapa och utforma verktyg samt verkstadsutrustning för produkter inom Saab Dynamics. Du kommer att tillhöra produktionstekniksavdelningen, där huvuduppgiften är att stödja produktionen genom att hantera sammanbyggnad och maskinbearbetning. Det inkluderar utveckling och framtagning av hjälpverktyg och fixturer. Du kommer att verka inom en bred arbetsdomän med varierande uppgifter, där du kommer att ha möjlighet att arbeta i tvärfunktionella team med hög frihet under ansvar. Ditt mål blir att bidra till utvecklingen av Saab Dynamics produktion genom att delta i förbättringar av befintliga verktyg, arbetsmetoder och övriga funktioner, vilket leder mot nya och högre nivåer av framgång.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Delta vid granskning av konstruktionsunderlag med avseende på producerbarhet och verktygsbehov.
 • Föra dialog med kunder och leverantörer i offert-, utvecklings- och leveransfas.
 • Skapa, granska och godkänna underlag (3D och 2D).
 • Säkerställa att underlag med form- och lägestoleranser uppfyller kraven.
VI SÖKER DIG SOM:
 • Har en relevant eftergymnasial utbildning inom tex. maskinteknik eller produktutveckling.
 • Behärskar Solid Works, CATIA eller motsvarande CAD-verktyg för verktygskonstruktion.
 • Har god insikt i och erfarenhet av produktion och produktionsprocesser.
 • Behärskar både engelska och svenska flytande, då båda språken används i intern och extern kommunikation.
Det är meriterande om du har erfarenhet av:
 • En liknande roll inom verktygskonstruktion sedan tidigare.
Vidare kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet och för att passa in och trivas i rollen tror vi att du som söker är teknikintresserad, driven och har förmågan att ta fram konstruktionslösningar i både nya och pågående projekt. Du är bra på att kommunicera och samarbeta med andra, och har en vilja att ständigt förbättras. Noggrannhet och förmåga att hantera många arbetsuppgifter samtidigt är viktiga egenskaper för att trivas i rollen som Verktygskonstruktör hos Saab Dynamics.

Denna befattning kräver att du genomgår och blir godkänd, vid var tids gällande, bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där vår kund har krav på säkerhetsklassplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

OM KUNDFÖRETAGET:
SAAB är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är runt 19 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Kunden ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Företag respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Saab och vår sida är att du efter 6-12 månader blir direktanställd hos dem.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid.
 • Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid.
 • Placering: Linköping.
 • Rekryteringsansvarig: Elin Samuelsson.
 • Lön: Fast månadslön.
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?

Liknande Jobb

Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
06 mars 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?