Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Systemadministratör inom Windows till Saab i Linköping!

Ansök nu
Vill bli en del av ett väletablerat bolag som ständigt strävar efter att ligga i framkant för vad som är tekniskt möjligt? Nu söker vi dig med ett stort tekniskt intresse och kunskaper inom Windows som trivs i en samarbetsorienterad miljö. Välkommen in med din ansökan - vi tillämpar löpande urval!

OM TJÄNSTEN:
Du kommer bli en del av Aeronautics IT som utvecklar och producerar produkter som ligger i teknikens framkant, både inom civil och militär luftfart, varav JAS Gripen är en av dem. Ni kommer tillsammans ansvara för drift, förvaltning och utveckling av Aeronautics utvecklings- och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, lagring, nät, databaser och klienter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Du kommer i rollen som systemadministratör vara en viktig person i teamet som ansvarar för förvaltning och vidareutveckling av tekniska tjänster till Aeronautics verksamhet. I uppdraget ingår att förvalta och utveckla system och digitala tjänster vilket ställer höga krav på säkerhet, stabilitet och noggrannhet i arbetet. Du kommer även ha en central roll i leverans och supportflödet av IT-tjänsterna.

Du kommer exempelvis att:
 • Aktivt arbeta med teknikförbättringsarbete.
 • Standardisera, effektivisera och automatisera arbetssätt och system.
 • Delta i projekt kopplat till tekniska plattformar och infrastruktur.
 • Arbeta med livscykelhantering av tekniska plattformar.
 • Säkerställa efterlevnad av gällande säkerhetskrav.
VI SÖKER DIG SOM:
 • Har arbetslivserfarenhet och/eller utbildning inom teknikområdet Windows.
 • Besitter goda kunskaper i vanligt förekommande scriptspråk.
 • Har erfarenhet av Microsoft standardprodukter som t.ex. Active Directory, DNS etc.
 • Har erfarenhet kring SCCM och SCOM.
 • Talar samt skriver flytande svenska och engelska, då båda språken kommuniceras internt såväl som externt.
Vidare kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet och för att trivas i rollen tror vi att du har ett stort tekniskt intresse med kunskaper i Windows. Du uppskattar att arbeta med den senaste tekniken och hänga med i branschens utveckling, samtidigt som du kan se ett värde av historisk teknik. Du är en person som är noggrann och gärna vill arbeta i team. Du tycker det är viktigt och givande att jobba med automation och drivs av att hitta effektivare arbetssätt. Arbetet ställer krav på att du har ett serviceinriktat förhållningssätt, att du är nyfiken och inte rädd för att komma med nya idéer och förbättringsförslag.

OM KUNDFÖRETAGET:
SAAB är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är runt 19 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Kunden ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Företaget respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Läs mer om dem här.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Saab och vår sida är att du efter 6-12 månader blir direktanställd hos dem.

Denna befattning kräver att du genomgår och blir godkänd, vid var tids gällande, bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där vår kund har krav på säkerhetsklassplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid.
 • Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid.
 • Placering: Linköping, 100% på plats.
 • Rekryteringsansvarig: Hanna Lejon.
 • Lön: Fast månadslön.
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
29 okt. 2023 (37 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare