Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Nyexaminerad Supply Manager till Saab Aeronautics i Linköping!

Publiceringsdatum
29 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vill du bli en del av ett väletablerat bolag som ständigt strävar efter att ligga i framkant för vad som är tekniskt möjligt? Denna roll är perfekt för dig som vill raketstarta karriären då du kommer till en organisation som arbetar med högteknologiska produkter och där du kan lära av seniora kollegor. Välkommen in med din ansökan!

OM TJÄNSTEN:
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land-, och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. De ser mångfald som en tillgång och du som medarbetare får möjlighet till att ta stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter.

Rollen som Supply Manager innebär ett helhetsansvar kring operativt inköp från behov till leverans för att säkerställa toppmodern teknik för både nuvarande och kommande Gripen-flygplan. I rollen arbetar du i supplier teams med representanter från flera olika sektioner för att anpassa krav och hitta möjligheter att skapa mervärde för Saab avseende kvalitet, kostnad och teknik.

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat att:
 • Skicka förfrågningar, utvärdera offerter och förhandla pris
 • Skapa inköpsorder utifrån inköpsbehov, leveransbevaka och hantera fakturor
 • Arbeta med supplier quality management för att analysera leverantörsprestanda
 • Genomföra köpberedning
 • Säkerställa exportkontrollkrav hanteras och är uppfyllda
Arbetet sker i en miljö som främjar såväl karriären som den personliga utvecklingen och för rätt person finns det stora möjligheter till utveckling, både i rollen som Supply Manager och inom bolaget. Då du kommer ha mycket kontakt med intressenter i både USA och Brasilien finns även möjlighet till resor i tjänsten. Sektionen värnar om att vara en arbetsplats där gemenskap, stimulerande arbetsuppgifter och trivsel står högt i kurs. Inom teamet finns det en stark lagkänsla och att hjälpa varandra är en självklarhet.

VI SÖKER DIG SOM:
 • Har en för tjänsten relevant yrkeshögskole- eller kandidatexamen inom exempelvis logistik, inköp, ekonomi, maskinteknik eller motsvarande
 • Besitter intresse och förståelse för teknik
 • Har obehindrade kunskaper i svenska och engelska, då båda språken används i det dagliga arbetet
Om du har tidigare arbetslivserfarenhet från tillverkande industri ser vi det som meriterande. Då du kommer ha kontakt med leverantörer och intressenter från flera olika delar av världen ser vi det som meriterande om du har erfarenhet från en roll med internationellt fokus.

Det kommer läggas stor vikt vid personlig lämplighet. För att lyckas i rollen tror vi att du är professionell i dialog med intressenter och stark i din argumentation. Vidare ser vi att du är en kommunikativ lagspelare som ser samband och förstår helheten i de projekt där du är delaktig.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Denna befattning kräver att du genomgår och blir godkänd vid var tids gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där vår kund har krav på säkerhetsklassplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer vara anställd av Friday. Avsikten därefter är att du efter 6-12 månader blir tillsvidareanställd hos Saab.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Efter överenskommelse
 • Placering: Linköping, Tannefors
 • Rekryteringsansvarig: Elin Samuelsson, elin.samuelsson@friday.se
 • Lön: Marknadsmässig månadslön
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framför allt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
17 mars 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?