Hoppa till innehåll

Mjukvaruutvecklare mot Hårdvara till Saab Linköping

Är du en driven, lösningsorienterad och IT-säkerhetsmedveten utvecklare? Har du tidigare erfarenhet av lågnivåutveckling? Se då hit! Vi söker nu en person att ta sig an rollen som hårdvarunära mjukvaruutvecklare till Saab Aeronautics i Linköping.

OM TJÄNSTEN:
Som utvecklare hos Saab kommer du bli en del av dess ”Computer Platforms for Simulation”- sektion där utvecklingen av simulatorer, träningssystem och stödsystem utförs. Du kommer att arbeta med utveckling mot civil och militär luftfart samt militära flygplanssystem. I denna rollen kommer du tillhöra ett team där du primärt ansvarar för att bygga mjukvara för operativsystem, utveckla drivrutiner samt arbeta med konfigurationshantering. Du kommer även att arbeta med datorerna för simuleringen och dess kärna samt kringliggande funktioner.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Utveckla drivrutiner inom Linux/- Solarismiljö.
 • Utveckla dess distribuerade applikationer i C/C++.
 • Följa strikta realtidskrav.
VI SÖKER DIG SOM:
 • Har en eftergymnasial teknisk utbildning.
 • Är IT-säkerhetsmedveten och har ett gediget intresse för IT.
 • Besitter kunskap vad gäller C/C++ programmering.
 • Har tidigare arbetat i operativsystemen Linux/Solaris.
 • Kan kommunicera flytande i såväl svenska som engelska språket då detta används i det dagliga arbetet.
Det är inte ett krav, men meriterande om du:
 • Har tidigare arbetslivserfarenhet av en likande roll.
Vidare kommer stor vikt läggas vi personlig lämplighet. För att trivas och passa in i rollen som utvecklare på Saab Aeronautics ser vi att du är en lösningsorienterad person med viljan att utvecklas i din karriär. För att effektivt och kvalitativ kunna hantera de arbetsuppgifter som rollen innefattar ser vi att du är noggrann och analytisk och naturligt tillämpar ett systematisk arbetssätt i det dagliga arbetet.

OM KUNDFÖRETAGET:
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land-, och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Kunden ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. De respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet och värderar därav "work life balance" högt.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Denna befattning kräver att du genomgår och blir godkänd, vid var tids gällande, bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där vår kund har krav på säkerhetsklassplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunden och vår sida är att du blir direktanställd hos kunden efter 6-12 månader.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Omgående
 • Placering: Linköping
 • Rekryteringsansvarig: Elin Samuelsson
 • Lön: Marknadsmässig månadslön
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag.

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
04 jan. 2024 (33 dagar kvar)
Område
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?

Fler jobb från samma arbetsgivare