Hoppa till innehåll

Teknisk signalspanare till Linköping

Vill du bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en analytisk medarbetare till den tekniska signalspaningen på en av våra stationer med placering i Linköping där verksamhet bland annat bedrivs ombord i ett flygplan. För rätt person kan vi erbjuda intressant arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet

Om FRA
Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle - militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har - vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag
Som TES-operatör hör du till avdelningen för Signalunderrättelser. Avdelningen bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamheten. Avdelningen levererar underrättelserapporter och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare. Som TES-operatör är dina huvudsakliga arbetsuppgifter inhämtning och analys av tekniska signaler, även kallad TES (Sverige) och ELINT (internationellt) ombord på ett flygplan.

Under flygpassen är du en del av ett lag som jobbar tätt ihop för att lösa den gemensamma uppgiften. Arbetet ombord är utmanande och ibland intensivt. Tiden mellan flygpassen är du på kontoret och arbetar självständigt med analys. Fysisk träning är en naturlig del av ditt arbete då flygtjänsten kräver att du genomför årliga fysprov enligt försvarsmaktens baskrav.

Din tjänst börjar med en teknisk internutbildning och praktiktjänstgöring om totalt 7 månader utanför den ordinarie tjänstgöringsorten i Linköping, därefter kommer du att arbeta med flygburen signalspaning i rollen som operatör.

Du kan
Vi söker dig som har:

  • Gymnasial utbildning med naturvetenskaplig eller teknisk inriktning alternativt motsvarande kunskaper erhållna på annat sätt

  • God fysisk förmåga

  • Goda kunskaper i svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift

  • God datorvana och bra förståelse av system och program.

  • B-körkort

Vi ser det som meriterande om du har:

  • Några års arbetslivserfarenhet inom ett tekniskt område

  • Erfarenhet/intresse inom mätteknik, elektroteknik, radio och radar

  • Goda kunskaper i teknisk engelska

  • God kunskap rörande olika kalkyl- och mätprogram samt programmeringskunskaper

Resor i tjänsten ingår.

Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är en problemlösare. Du är snabblärd och kan på ett effektivt sätt nyttja dina tidigare erfarenheter och kunskaper i praktiken. Att uppnå dina och gruppens uppsatta mål är något du prioriterar och jobbar strukturerat för att uppnå dessa. Du har förmågan att anpassa dig till nya omständigheter för att bemöta de krav som förändrade situationer kan ställa och förblir motiverad i arbetet. För att lyckas i rollen är samarbete en naturlig del av ditt arbete och du trivs med att samverka med kollegor. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och förmedlar gärna information både muntligt och skriftligt för att både sprida och öka dina kunskaper.

Vårt erbjudande
På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i Linköping. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 37 01. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-10-08
Referensnummer 3797/23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

FRA logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
08 okt. 2023 (4 dagar kvar)
Område
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.
http://www.fra.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Stockholms stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga