Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Utbildningsofficer OF 1-2 Södra Militärregionen, Livgrenadjärgruppen

Ansök nu
Nu söker vi en utbildningsofficer med placering på utbildningssektionen vid Livgrenadjärgruppen, på flygbasen Malmen i Linköping.

Om enheten

Livgrenadjärgruppen (LVG) är placerad på Malmen och dess främsta uppgift är att utbilda, utveckla och administrera Hemvärnets två bataljoner i Östergötland
Hemvärnet har till uppgift att verka över hela konfliktskalan - från stöd till samhället vid svåra påfrestningar i fred till väpnad strid i krig. Hemvärnet är en del av Försvarsmaktens insatsorganisation och utgör nästan hälften av Försvarsmaktens personal.
Hemvärnsförbanden är krigsförband med huvuduppgifterna skydda, bevaka, ytövervaka samt kunna stödja samhället vid kris. På detta sätt bildar hemvärnsförbanden en nationell, territoriell basplatta för försvaret och skyddet av Sverige.

Arbetsuppgifter

LVG stödjer hemvärnspersonalen och frivilligorganisationerna med utbildning inom området
"förbandsutbildning skarp ammunition - FUSA" vid bataljon. Deltaga vid utbildning och kurser som leds av LVG. Kunna utveckla förbandens taktik och stridsteknik, samt stödja Hv- förbanden vid Krigsförbandsövning (KFÖ), Särskild Övning Förband (SÖF) och GU-NY.
Stödjer förbandens ordinarie KU. Planlägger och genomför RU inom eget ansvarsområde.

Kvalifikationer, krav

Yrkesofficersexamen, befattningen är placerad i OF 1-2
Utbildad instruktör FUSA/SUSA grupp/pluton
Erfarenhet inom AO markstrid på minst plutonsnivå
B körkort

Meriterande

Kunskaper om Hemvärnet och Frivilligorganisationerna
Kunskaper i PRIO / SAP
Erfarenhet som instruktör SUSA pluton.
Erfarenhet som stf PC mek/skytte/Säk eller motsvarande.
Motorinstruktör
Spaningsutbildad
Övningsledare understödsvapen (KSP 58/ Grg m/48 mfl.)
God kunskap inom indirekt eld (grk)
Militära förarbevis (Tlb, tgb 11-40, bv 206 motsv)

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen är det viktigt att du är kommunikativ, energisk och trivs med att skapa nya kontakter. Du är ansvarstagande och initiativrik med god förmåga att såväl självständigt som i arbetslaget driva arbetet framåt. Du ska ha en hög arbetskapacitet och vara stresstålig
Du ska vara utåtriktad och kunna samarbeta med andra människor på olika nivåer.
Du ska ha god förmåga att arbeta självständigt och i grupp samt vara utåtriktad och kunna samarbeta med andra människor på olika nivåer.
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, som inleds med 6 månaders provanställning om sökande inte har pågående anställning i Försvarsmakten.
Arbetsort Linköping. Tjänsten innebär helgtjänstgöring, kvällstjänster och resor.
Tillträde enligt överenskommelse.

Befattningen är militär.

Upplysningar om befattningen

Lt Johan Eklöv: 0701-49 19 01, johan.eklov@mil.se

Information om rekryteringsprocessen

HR Mårten Thurfjell: 072-362 32 47, marten.thurfjell@mil.se

Fackliga företrädare

Fackliga representanter nås via vxl: 0500-46 50 00.

OF, Krister Forsberg

OFR/S Senadin Sela

SACO Maria Iglesias

SEKO-F, Sven-Erik Borg

Urval och intervjuer kommer ske löpande.

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-08. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Södra Militärregionen (MR S) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Revingehed. Organisationen består av Chef med stab, fem utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter. C MR S med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen.

Södra Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar länen Östergötland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Skåne. Läs mer om Södra militärregionen här.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
08 okt. 2023 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare