Specialistofficer till 421:a Flygbassäkerhetspluton

Specialistofficer till 421:a Flygbassäkerhetspluton

Är du specialistofficer och är intresserad att utvecklas inom ramen för 421:a Flygbassäkerhetspluton på Malmen i Linköping?

Om tjänsten

421:a Flygbassäkerhetspluton tillhör 42. Flygbaskompaniet som i huvudsak finns vid flygbas Malmen. Som anställd på 421. Flygbassäkerhetspluton kommer du utbildas och utvecklas inom ramen för din krigsbefattning.

Säkerhetssoldaten ingår i en grupp som i stor utsträckning självständigt löser uppgifter över stora terrängavsnitt under en längre tid. Detta ställer höga krav på dig som enskild soldat att vara initiativkraftig, lösningsorienterad och beredd att fatta beslut och agera i uppkomna situationer. Tjänsten innebär initialt mycket kompetenshöjande utbildning i framförallt vapen, fordon och strid för att senare övergå till mer övningar i grupp/pluton/kompani storlek. Befattningen erbjuder en utmaning för dig som söker en fysiskt krävande tjänst med goda möjligheter att utveckla din personliga färdighet i ett flygvapen med ett växande behov av säkerhetsförband. På plutonen finns möjlighet att arbeta som understödsskytt/förare, stridssjukvårdare/skarpskytt, hundförare.

Plutonen ansvarar även för lösandet av Helikopterflottiljens IBSS-uppgift, Den skarpa uppgiften innebär patrullering och insatser av objekt utanför Helikopterflottiljens område. Arbetet sker under flera dygn i följd.

Exempel på kompetenser som finns eller som skall utvecklas vid 421:a Flygbassäkerhetspluton
 • Insatschefer, skyddsvaktsinstruktör/skyddsvaktsexaminator, Militärpolis, Närkampsinstruktörer, hundförare, kulspruteskyttar, stridssjukvårdare m.m.
 • På sikt kan även olika sensorsystem tillföras enheten.
421:a Flygbassäkerhetspluton har som mål att i dialog med individen skapa en attraktiv och långsiktig utvecklingsplan.

Krav

Kvalifikationer
 • Genomförd specialistofficersutbildning
 • Uppfyller Försvarsmaktens fysiska krav
 • Godkänd läkarundersökning
 • Ej allergisk/rädd för hund
 • B/C-körkort
Personliga egenskaper

Du ska kunna jobba både självständigt och i grupp. Du är en självklar lagspelare som är van att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du är noggrann och prestigelös samt att du är ansvarsfull och plikttrogen. Du är flexibel och kan hantera uppkomna arbetsuppgifter tillsammans med dina arbetskamrater. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Nuvarande eller tidigare tjänstgöring inom Försvarsmakten
 • Tidigare erfarenhet av IBSS
 • Tidigare erfarenhet av markstridstjänst
 • Tidigare erfarenhet av flygbassäkerhetstjänst
 • Militära förarbevis
 • Militärpolis
Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Linköping
Tillträdesdatum: 2023-08-01 eller enligt överenskommelse

Fyskrav:

Fälttest 12:45
Multitest 300p

Tillträde enl. ök. beroende på om du är anställd i Försvarsmakten idag eller ej.
Befattning är placerad på Helikopterflottiljen, Linköping.
Godkända fystester, läkarundersökning och registerkontroll är ett krav för att bli anställd.

Vi kommer löpande kalla lämpliga kandidater till intervjuer och tester.

Upplysningar om befattningen kan ställas till:

Fj Jesper Arvidsson, Plutonchef, nås via växeln 013-28 30 00, jesper.arvidsson@mil.se
Fj Alexander Norling, Stf Plutonchef, nås via växeln 013-28 30 00 eller 072-388 13 57.

Fackliga representanter

OFR/O Mats Häggström
OFR/S Caroline Nilsson
SEKO Urban Hellqvist
SACO Anneli Helmersson

Samtliga nås på telefonnummer 013-28 30 00 (växel)

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-27. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Om din ansökan inte är komplett kommer du inte gå vidare i processen.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 27 mars 2023 (1 dag kvar)