Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Specialförbanden söker ställföreträdande sektionschef css till särskilda helikoptergruppen

Ansök nu
Särskilda helikoptergruppen (SHG) är ett specialoperationsförband inom Försvarsmaktens specialförbandssystem (FMSF) lokaliserat vid Helikopterflottiljen i Linköping. SHG primära uppgifter är taktiska transporter, underrättelseinhämtning och flygunderstöd. SHG har i likhet med övriga förband inom FMSF höga krav på tillgänglighet hos särskilt uttagen personal, med stor operativ erfarenhet samt hög utbildnings- och kompetensnivå.

Om tjänsten

Som STÄLLFÖRETRÄDANDE SEKTIONSCHEF vid SHG bestrider du rollen som ställföreträdande chef för sektionen Combat Service and Support (CSS). CSS omfattar ett flertal understödjande funktioner; flygunderhåll, logistikgrupp, S4 och S6, där din roll kommer att vara kopplad mot logistik. Sektionens främsta uppgift är att planera, samordna och leda stödfunktionerna vid genomförandet av specialoperationer. Arbetet sker i nära samverkan med övriga enheter ur FMSF. I arbetsuppgifterna ingår även att stötta förbandets genomförandesektion med att planera, samordna och leda ordinarie övningsverksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Leda, planera och samordna förbandets logistikresurser under såväl övning som insats tillsammans med logistikgruppen
 • Samverka mot ett brett spektra av kontaktytor - inom egen organisation, FMSF, övriga delar av Försvarsmakten och externa parter
 • Agera som chef CSS i dennes frånvaro
Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö som ställer mycket höga krav på kreativitet, initiativkraft, och problemlösningsförmåga inom en bred palett av arbetsuppgifter, såväl inom som utanför egen funktion. Sektionens sammansättning och omfattande verksamhet medför stor variation i den dagliga tjänsten och goda möjligheter att utvecklas i ledarrollen.

Kvalifikationer
 • Officer OF 2
 • Goda kunskaper i svenska/engelska, tal och skrift
 • Godkänd enligt FM FysS
 • Körkort klass B
Meriterande
 • Genomförd verksamhetsförlag utbildning, eller motsvarande, inom logistik
 • Tidigare stabserfarenhet inom logistik
 • Erfarenhet av FM logstikstödsystem
 • Erfarenhet avseende militär luftfart
 • Körkort klass BE, C, CE
 • Militära förarbevis
 • Tidigare genomförd internationell tjänstgöring
Sökande ur samtliga vapengrenar välkomnas för att skapa ökad kompetensbredd.

Personliga egenskaper
 • Hög servicekänsla och ansvarstagande
 • God samarbetsförmåga och samtidigt självgående
 • Uthållig och robust med förmåga att hantera snabba förändringar
 • Noggrann och strukturerad
 • Säkerhetsmedveten
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet i samband med uttagningstester.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt:

Sysselsättningsgrad: Heltid, schemalagd arbetstid

Arbetsort: Linköping

Tillträde: Enligt överenskommelse

Information om rekryteringsprocessen

Sökande till tjänst vid SHG, som efter urval bedömts lämpliga, kommer att genomgå en uttagningsprocess omfattande kompletterande tester, intervjuer och medicinsk undersökning.
I samband med eventuell kallelse till uttagning kommer detaljer avseende arbetstid, resor, utrustning och förberedelser framgå av denna. Kallelse till uttagning skickas preliminärt under vecka 325 för uttagningsprocess under hösten 2023.

För upplysningar om befattningen kontakta: Hkpflj-rekrytering-SHG@mil.se

Fackliga företrädare

OFR/O, Mats Häggström

Försvarsförbundet, Christoffer Willers

SACO-S, Anneli Helmersson

SEKO, Urban Hellqvist

Samtliga nås via växel 013-28 30 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-11. Din ansökan sker via epost och den ska innehålla ifyllt ansökningsformulär samt CV.

Spara ner ansökningsformuläret som "Förnamn_Efternamn_Befattning", fyll i och maila in tillsammans med ditt CV till Hkpflj-rekrytering-SHG@mil.se Ofullständig ansökan behandlas ej.

Notera att denna befattning inte går att söka i ReachMee, utan endast via mail.

Försvarsmaktens specialförband är en militärstrategisk resurs som ökar antalet möjliga handlingsalternativ. En insats med specialförbanden kännetecknas av hög effekt på säkerhetspolitisk nivå. Det kan till exempel handla om att frita eller rädda svenska medborgare i internationell tjänst eller inhämta underrättelser. Inom specialförbanden eftersträvar vi enkelhet i såväl planering som genomförande, oförutsägbarhet genom okonventionella metoder samt målmedvetenhet, precision och beslutsamhet. Beredskapen är hög och personalen är särskilt uttagen, utbildad och utrustad för att klara sina uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 juni 2023 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare