Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Specialförbanden söker stabsassistent till särskilda helikoptergruppen

Ansök nu
Särskilda helikoptergruppen (SHG) är ett specialoperationsförband inom Försvarsmaktens specialförbandssystem (FMSF) lokaliserat vid Helikopterflottiljen i Linköping. SHG primära uppgifter är taktiska transporter, underrättelseinhämtning och flygunderstöd. SHG har i likhet med övriga förband inom FMSF höga krav på tillgänglighet hos särskilt uttagen personal, med stor operativ erfarenhet samt hög utbildnings- och kompetensnivå.

Om tjänsten

Som STABSASSISTENT vid Särskilda Helikoptergruppen (SHG) ingår du i förbandets stab. Du kommer vara en viktig pusselbit i det dagliga arbetet med stöd till både staben och övriga underenheter med olika planerade och uppkomna administrativa uppgifter. SHG är en organisation med korta ledningsvägar vilket innebär att det är nära mellan beslut och verkställande. På sikt kommer du ha möjlighet att vara med att driva och utveckla krigsförbandet inom såväl egen funktion som inom andra områden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Stödja stab och övriga underenheter administrativt avseende bl.a. expeditionstjänst, flygoperativt underlag, rättningstjänst, produktion av digitala och analoga kartor, bokningar och beställningar, redovisning, uppföljning och planering i olika datasystem, hantering av filer mellan olika ledningsstödsystem.
 • Inom egen funktion aktivt samverka och samordna mot relevanta gränsytor, både internt och externt.
 • Verka i tillfälligt sammansatt stab inom ramen för operationer, nationellt och internationellt.
Ett flertal övriga uppgifter tillkommer och arbetet ställer mycket höga krav på egen initiativkraft, problemlösningsförmåga och vilja att själv se och förstå vad som behöver göras för att utveckla funktionens arbetsmetodik. Tjänsten innebär att upprätthålla beredskap för nationella och internationella operationer, i vissa fall med kort anspänningstid.

Kvalifikationer
 • Genomförd GMU/värnplikt med godkända betyg
 • Generellt mycket god datorvana och hög förmåga att använda vanligt förekommande mjukvaror (Office-paketet) i det dagliga arbetet.
 • God förmåga att uttrycka sig i skrift.
 • Goda kunskaper i svenska/engelska, tal och skrift
 • Godkänd enligt FM FysS.
 • Körkort klass B
Meriterande
 • Erfarenhet av stabsarbete
 • Förståelse/kunskap/intresse om luftfart
 • Tidigare genomförd internationell tjänstgöring
 • GEO-utbildning
 • Övrig Sambands- eller IT-utbildning
 • Övriga språkkunskaper
Sökande ur samtliga vapengrenar välkomnas för att skapa ökad kompetensbredd.

Personliga egenskaper

Arbetet kräver att du är mycket initiativrik, har förmågan att självständigt se och lösa problem.

Du behöver också vara mycket noggrann, med ett sinne för ordning och detaljer, dock med förmåga till tempoväxling när situationen kräver anpassningar. Som person är du prestigelös, social och serviceinriktad med hela enhetens resultat i fokus. Du har förmåga att snabbt anpassa dig och lösa dina uppgifter, även under stressade situationer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet i samband med uttagningstester.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt:

Sysselsättningsgrad: Heltid, schemalagd arbetstid

Arbetsort: Linköping

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen sker utifrån Försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Detta kan innebära 6 månaders provanställning och därefter anställning upp till 8 år med möjlighet till förlängning i 4 år.

Information om rekryteringsprocessen
Sökande till tjänst vid SHG, som efter urval bedömts lämpliga, kommer att genomgå en uttagningsprocess omfattande kompletterande tester, intervjuer och medicinsk undersökning.
I samband med eventuell kallelse till uttagning kommer detaljer avseende arbetstid, resor, utrustning och förberedelser framgå av denna. Kallelse till uttagning skickas preliminärt under vecka 325 för uttagningsprocess under hösten 2023.

För upplysningar om befattningen kontakta: Hkpflj-rekrytering-SHG@mil.se

Fackliga företrädare

OFR/O, Mats Häggström

Försvarsförbundet, Christoffer Willers

SACO-S, Anneli Helmersson

SEKO, Urban Hellqvist

Samtliga nås via växel 013-28 30 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-11. Din ansökan sker via epost och den ska innehålla ifyllt ansökningsformulär samt CV.

Spara ner ansökningsformuläret som "Förnamn_Efternamn_Befattning", fyll i och maila in tillsammans med ditt CV till Hkpflj-rekrytering-SHG@mil.se Ofullständig ansökan behandlas ej.

Notera att denna befattning inte går att söka i ReachMee, utan endast via mail.

Försvarsmaktens specialförband är en militärstrategisk resurs som ökar antalet möjliga handlingsalternativ. En insats med specialförbanden kännetecknas av hög effekt på säkerhetspolitisk nivå. Det kan till exempel handla om att frita eller rädda svenska medborgare i internationell tjänst eller inhämta underrättelser. Inom specialförbanden eftersträvar vi enkelhet i såväl planering som genomförande, oförutsägbarhet genom okonventionella metoder samt målmedvetenhet, precision och beslutsamhet. Beredskapen är hög och personalen är särskilt uttagen, utbildad och utrustad för att klara sina uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 juni 2023 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare