Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Materielredogörare till Livgrenadjärgruppen

Ansök nu
Tror du hjulen slutar rulla utan logistik, vill du jobba nära förband och verksamhet, älskar du organisation, då söker vi dig!

Befattningen erbjuder
Som materielredogörare på Livgrenadjärgruppen har du möjlighet att arbeta i en spännande och dynamisk arbetsplats där framtidens nationella skyddstyrkor utvecklas och utbildas. Detta hos en arbetsgivare som värnar om en ansvarskultur som bygger på en väl utvecklad tillit mellan chefer och medarbetare. Befattningen förutsätter ett stort ansvarstagande och hög integritet i samklang med försvarsmaktens värdegrund.

Om enheten
Livgrenadjärgruppen (LVG) är placerad på Malmen och dess främsta uppgift är att utbilda, utveckla och administrera Hemvärnets två bataljoner i Östergötland.
Hemvärnet har till uppgift att verka över hela konfliktskalan - från stöd till samhället vid svåra påfrestningar i fred till väpnad strid i krig. Hemvärnet är en del av
Försvarsmaktens insatsorganisation och utgör nästan hälften av Försvarsmaktens personal. Hemvärnsförbanden är krigsförband med huvuduppgifterna skydda, bevaka, ytövervaka samt kunna stödja samhället vid kris. På detta sätt bildar hemvärnsförbanden en nationell, territoriell basplatta för försvaret och skyddet av
Sverige.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Följa upp materiel i bruk
  • Boka inventeringar samt grundtillsyner av materiel i bruk
  • Beställa reparationer av materiel i bruk
  • Bistå krigsförbandens chefer och kvartermästare med omlagring av materiel både digitalt och fysiskt
  • Beställa mtrl samt förnödenheter inför övningar.
  • Före, under och efter övningar praktiskt arbeta med logistik.
  • Inköp av materiel & tjänster
Kvalifikationer

B körkort
God förmåga MS office

Meriterande

C körkort
SAP generellt (Specifikt PRIO 5-6)
Erfarenhet från arbete inom Försvarsmakten
Kunskap och erfarenhet om Försvaktmakten och dess stödsystem
Kunskap och erfarenhet om Hemvärnet

Personliga egenskaper

Då tjänsten innebär samverkan och samordning med flera interna aktörer inom
Försvarsmakten söker vi dig som har mycket god förmåga till nätverkande och samverkan i olika sammanhag med hög integritet.
Vi söker dig som är serviceinriktad, kan hantera många uppgifter samtidigt och är stresstålig. Problemlösning och initiativförmåga är viktiga egenskaper.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Linköping
Tillträdesdatum: Snarast

För upplysningar om befattningen kontakta: Fv Mats Löfgren 072-362 29 87

För information om rekryteringsprocessen kontakta: HR handläggare Mårten Thurfjell 072-362 32 47

Fackliga företrädare:
OF: of-mrs@mil.se
OFRS: senadin.sela@mil.se
SEKO: sven-erik.borg@mil.se
SACO: saco-mrs@mil.se

Välkommen med din ansökan senast 2023-09-25. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Södra Militärregionen (MR S) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Revingehed. Organisationen består av Chef med stab, fem utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter. C MR S med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen.

Södra Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar länen Östergötland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Skåne. Läs mer om Södra militärregionen här.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
25 sep. 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare