Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Luftvärdighetsingenjör till flygplanssystem Gulfstream GIV & G550

Publiceringsdatum
17 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Flygplanssystemen Gulfstream GIV och G550 används till statsflyg samt signalspaning. Flygsystemen är en mycket viktig del i det svenska försvaret - vill du vara med och utveckla dem?

Är du ingenjör som vill hjälpa till att höja den svenska beredskapen och har erfarenhet från arbete inom flygmaterieltjänst samt viljan att arbeta i ett kompetent team? Nu har du chansen att söka ett utmanande och inspirerande jobb!

Vi erbjuder personlig utveckling i ett företag med bra kamratanda. Lägg till det en arbetsplats som erbjuder träning på arbetstid!

Försvarsmakten är inne i en stark tillväxtperiod och formas nu för att möta framtidens krav. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband. I samverkan med mark- och sjöstridskrafter genomför vi gemensamma operationer såväl nationellt som internationellt tillsammans med andra nationer, organisationer och myndigheter. Malmen i Linköping är svensk militärflygs vagga och fortsatt ett centrum för utveckling, samt för drift och vidmakthållande av försvarets helikoptrar och flygplan.

Läs gärna mer om oss och vår verksamhet här: http://www.forsvarsmakten.se/sv/var-verksamhet/det-har-gor-forsvarsmakten/flygvapnet/.

Om befattningen:

Teknik- och vidmakthållandeavdelningen (TVA) är Flygvapnets teknikkontor som ansvarar för att hålla samman fortsatt luftvärdighet och underhållsproduktion, modifieringsverksamhet och gemensamma tekniska frågor för alla flygmaterielsystem i Försvarsmakten. En del av TVA utgörs av Första Teknik- och Vidmakthållande sektionen (1.TVS) som nu söker en luftvärdighetsingenjör för flygplanssystemen Gulfstream GIV och G550.

Tjänsten innebär att arbeta med tekniska frågor och fortsatt luftvärdighet inom Försvarsmaktens CAMO. Arbetet sker i nära samverkan med andra myndigheter och industrin.
Fackspråket är engelska.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Företräda Teknisk chef materielsystem avseende uppgifter inom fortsatt luftvärdighet.
 • Fungera som länken mellan andra myndigheter och Försvarsmaktens CAMO avseende tekniskt systemstöd och avvikelsehantering.
 • Ge tekniskt stöd till aktörer inom flygunderhåll samt delta i utveckling och problemlösning inom aktuellt materielsystem.
 • Bevaka luftvärdighet inom aktuellt materielsystem.
 • Ge tekniskt stöd till olika funktioner inom Försvarsmakten.
 • Genomföra tekniska utredningar och rapporter.
 • Beredning av fastställande av publikationer och avvikelser.
Kvalifikationer:
 • Relevant ingenjörsutbildning eller motsvarande yrkeserfarenhet som kan bedömas likvärdig.
 • Minst 3 års erfarenhet av arbete inom fortsatt luftvärdighet eller relevant materielområde.
 • Kunskap om regelverken inom civil och militär luftfart.
 • Erfarenhet av arbete med driftuppföljningssystem inom flygområdet.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift.
 • B-körkort.
Meriterande:
 • Typkurs/familiseringskurs Gulfstream GIV och/eller 550.
 • Erfarenhet av arbete inom underhållsproduktion.
 • Erfarenhet av arbete med Försvarsmaktens stödsystem inom flygområdet.
Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är ansvarsfull med ett bra ordningssinne, strukturerad, noggrann och har social kompetens. Vi söker dig som har förmåga att arbeta i team såväl som självständigt. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Det är viktigt att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Har du frågor?

Kontakta:

Chef Specialflyg, Demba Dumbuya 070-445 39 19

Teknisk chef materielsystem Gulfstream, Jenni Nylander 070-672 33 66

Övrigt:

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas. Omfattning 100 %. Befattningen innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen. Resor i tjänsten förekommer med kortare eller längre tjänstgöring på annan ort såväl nationellt som internationellt. Beredd att placeras i insatsorganisationen.

Arbetsort:

Linköping

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Fackliga representanter:

OFR/O Anders Wedin

OFR/S Caroline Nilsson

SEKO Jan Salomonsson

SACO Borka Medjed Hedlund

Samtliga nås via FM växel på 08-788 75 00

Sista ansökningsdag:

Välkommen med din ansökan senast 2024-01-15. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
15 jan. 2024 (40 dagar kvar)
Ansök nu