Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Helikopterflottiljen söker en Flygsäkerhetskoordinator

Ansök nu
Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga? Helikopterflottiljen är ett förband som ständigt är på rätt väg. Tillsammans skapar vi förmåga att genomföra insatser inom och utanför Sverige.

Som Flygsäkerhetskoordinator kommer du att vara placerad på Helikopterflottiljen i Linköping. Din organisatoriska tillhörighet kommer att vara 4.Basenheten med placering i flygplatsledningen.

Flygplatsledningen är en liten arbetsgrupp som dagligen arbetar tillsammans mot ett gemensamt mål för att utveckla en säker och väl fungerande flygplats för flottiljens flygverksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som Flygsäkerhetskoordinator på Malmens flygplats har du som uppgift att:
 • Delta i- och stödja utvecklingen av Försvarsmaktens flygplatsers regelverk.
 • Självständigt ta fram underlag för lokalt upprättande, införande, utveckling och underhåll avflygplatsens verksamhetshandbok (VHB) samt lokalt säkerhetsledningssystem.
 • Delta i revisions- och tillsynsarbete i avsikt att ständigt förbättra regelverk och kravefterföljandeinom flygplatstjänsten.
Mycket av ditt arbete ställer krav på struktur, noggrannhet och analytisk förmåga. Tillsammans med övriga kollegor i flygplatsledningen bevakar du att verksamheten utförs i enlighet med flygplatsens verksamhetshandbok samt enligt gällande tillstånd.

Kvalifikationer
 • God förmåga att arbeta självständigt.
 • God förmåga att uttrycka dig både i tal och i skrift.
 • Mycket goda datakunskaper i Office-paketet.
 • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
 • Godkänd gymnasieutbildning.
Meriterande
 • Erfarenhet av flygplatstjänst.
 • Erfarenhet av arbete med regelverk och föreskrifter.
 • Högskolekompetens, eller motsvarande inom kvalitét eller flyglogistik.
 • Erfarenhet av arbete i projektform.
Personliga egenskaper

Du är säkerhetsmedveten, ansvarstagande och noggrann. Som person är du driftig och har hög arbetsförmåga. Du har personlig integritet och en väl utvecklad förmåga att skapa god anda i såväl i grupp som vid enskilt arbete och bygger förtroendefulla relationer.

Du kan planera, strukturera och samordna ditt uppdrag enskilt inom arbetslaget.

Du är flexibel, och har förmåga att växla mellan olika uppgifter och förutsättningar. Du innehar en förmåga att analysera och åtgärda problem på lång och kort sikt.

Du är bekväm att prata inför grupp. Utbildning är en del av din roll där du får chans att utbilda inom ditt område.

Vi värdesätter ett pedagogiskt förhållningssätt i rollen som Flygsäkerhetskoordinator och vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Övrig information

Tjänst: Tillsvidare (med provanställning om 6 månader)
Under eventuell anställningsprocess kommer det att genomföras intervjuer, fysiska tester samt hälsokontroller.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Arbetsort: Linköping

Lön: Individuell

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Flygplatschef Malmen; Henrik Olsén, flygplatsledning-hkpflj@mil.se
FSO-Flygplats; Emma Luscher, flygplatsledning-hkpflj@mil.se

Fackliga representanter:
SACO-S ; Anneli Helmersson, anneli.helmersson@mil.se
SEKO; Urban Hellqvist, urban.hellqvist@mil.se
Försvarsförbundet; Helena Lemnell, helena.lemnell@mil.se

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-04, intervjuer kommer ske löpande. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev med referenser.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
04 juni 2023 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare