Flygplatsman Helikopterflottiljen

Flygplatsman Helikopterflottiljen

Är du intresserad av att jobba som flygplatsman vid Helikopterflottiljen med placering i Linköping? Vill du jobba med driften av Malmens flygplats? I så fall söker vi dig!

Arbetsuppgifter

Driften av Malmens flygplats genomförs av flera olika funktioner, däribland Räddningspluton. Plutonen består av både civila och militära befattningar där de civila befattningarna benämns som flygplatsmän eller gruppchef. Personalen specialiserar sig inom flygplatsräddning.

Som flygplatsman är man en del i driften av Malmens flygplats. Samtliga flygplatsmän arbetar i den dagliga flygplatsräddningstjänsten som är anpassad efter de flygande förbanden som verkar inom Linköpings garnison. Det vill säga att man jobbar när flygplatsen är öppen, utöver arbetstid tillkommer även beredskap. Det kan vara tidig morgon och sen kväll. Du arbetar både i grupp och enskilt och leds av militär personal.

När du jobbar inom flygplatsräddningstjänst är du en brandman som specialiserar sig mot verksamhet på en flygplats. Arbetsuppgifterna varierar, vissa dagar ingår du i en grupp som arbetar med driftstyrkan. I händelse av att ett flygplan havererar har du som sitter i driftstyrkan i uppgift att på 90 sekunder påbörja en insats mot flygplanet i syfte att rädda liv och/eller materiel. Insatsen leds av en insatsledare och din uppgift i insatsen varierar på grund av vilken roll du utgör i styrkan. Då du ej sitter i driftstyrkan genomförs bland annat tillsyner av materiel och fortbildning inom både räddningstjänst och militär verksamhet. Då tjänsten innebär fysiskt tungt arbete är en naturlig förberedelse att träna på arbetstid, enskilt eller gruppvis.

Krav

Kvalifikationer
  • Genomförd värnplikt
  • Befattningsutbildad R3. räddningssoldat, alternativt under utbildning
  • B-körkort
Meriterande kvalifikationer
  • Erfarenhet av flygplatsräddningstjänst
  • C alternativt C-E körkort
  • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
Personliga egenskaper

Du ska kunna jobba både självständigt och i grupp. Du är en självklar lagspelare som är van att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du är noggrann och prestigelös samt att du är ansvarsfull och plikttrogen. Du är flexibel och kan hantera uppkomna arbetsuppgifter tillsammans med dina arbetskamrater. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt

Flygplatsman är en civil befattning som ingår i en militär organisation, Räddningspluton som i sin tur är en del av 42.Flygbaskompaniet. Som flygplatsman är du därmed en del av ett krigsförband och har en krigsbefattning. Vid en eventuell anställning kommer det genomföras en säkerhetsprövning som involverar registerkontroll.

Tillträde enl. ök.
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Befattning är placerad på Helikopterflottiljen, Linköping.

Förfrågningar om befattningen kan göras till Plutonchef Philip Jansson 073 361 26 55

Fackliga representanter

OFR/O , Hkpflj Mats Häggström
Försvarsförbundet Hkpflj Caroline Nilsson
SACO-S Hkpflj, Anneli Helmersson
SEKO, Urban Hellqvist
Samtliga nås via växeln på 013- 28 30 00.

Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Sista ansökningsdag 2023-03-27.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 27 mars 2023 (1 dag kvar)