42.Flygbaskompaniet söker medarbetare till materielgruppen

42.Flygbaskompaniet söker medarbetare till materielgruppen

42.Flygbaskompaniet söker medarbetare till materielgruppen

Som Flygplatsman/kvinna på materielgruppen är man en del i driften av Malmens flygplats. Du kommer ha till uppgift att sköta materieltjänsten för både räddnings- och fälthållningspluton på 42. Flygbaskompaniet. Kompaniet är anpassat efter de flygande förbanden som verkar inom Linköpings garnison. Det vill säga att man jobbar när flygplatsen är öppen. Det kan vara tidig morgon och det kan vara sen kväll. Materieltjänsten löses dock till största del under dagtid. Materielgruppen ansvarar för avisning av flygplan vilket innebär att beredskap utanför arbetstid tillkommer under vinterhalvåret.

Krav

Kvalifikationer
  • Genomförd eller pågående värnplikt/GMU med godkänt resultat
  • Förarbevis Tung Lastbil
Personliga egenskaper
Du ska kunna jobba både självständigt och i grupp. Du är en självklar lagspelare som är van att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du är ansvarsfull och plikttrogen. Du är flexibel och kan hantera uppkomna arbetsuppgifter enskilt och tillsammans med dina arbetskamrater. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Meriterande
  • Erfarenhet av flygplatsräddningstjänst eller fälthållningstjänst i Försvarsmakten.
  • CE-körkort
  • Hjullastarutbildning
  • Truckkort
  • ADR-utbildning
  • God kännedom om system PRIO gällande kundvagnar och materieluppföljning
  • Erfarenhet av materiel- eller logistiktjänst i Försvarsmakten
  • Erfarenhet av avisning i Försvarsmakten
Övrigt
Flygplatsman på materielgruppen är en civil befattning på 42.Flygbaskompaniet. Som flygplatsman på materielgruppen är man därmed en del av ett krigsförband och har en krigsbefattning. Större delen av kompaniet är civilanställda. I antagningsskedet kommer fystester genomföras.

Tillträde enligt överenskommelse.
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Befattningen är placerad på Helikopterflottiljen, Linköping.

Förfrågningar om befattningen kan ställas till kompaniförvaltare Fj Håkan Ahlgren 0708-27 68 54, eller C 42.Flygbaskomp Kn Carl Broman 0708-15 67 54.

Fackliga representanter
OFR/O Hkpflj, Mats Häggström
OFR/S Hkpflj, Helena Lemnell
SACO Hkpflj, Anneli Helmersson
SEKO Hkpflj, Urban Hellqvist
Samtliga nås via växeln på 013- 28 30 00.

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-24. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Militär, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 24 mars 2023 (3 dagar kvar)