Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

2. it-försvarsförbandet söker avdelningschef

Publiceringsdatum
22 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
OM TJÄNSTEN
Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld? Vi söker nu en Avdelningschef till 2. IT-försvarsförbandet (ITF). 2.ITF är ett förband under uppstart där IT-säkerhet är kärnverksamheten. Vi verkar för att försvara Försvarsmaktens IT-system genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som avdelningschef hos oss lyder du direkt under förbandschefen. Du ingår i förbandets ledningsgrupp och planerar, leder och fördelar arbetet inom cyberförsvarsavdelningen. Du driver förbandsutveckling på avdelningsnivå och har ekonomiskt ansvar för avdelningens kostnader.

Rollen innebär att du kommer ha personalansvar över cyberförsvarsspecialister och säkerställer att de kan lösa sina anbefallda uppgifter. Hos oss kommer du komma till en arbetsmijö som präglas av öppenhet och som ständigt befinner sig i utveckling.

Kompetenskrav
 • Officer (OF 2-3)
 • Erfarenhet från chefsbefattning med personalledningsansvar
 • Grundläggande IT-förståelse och ett intresse av att fördjupa dina kunskaper inom cyberområdet
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska
 • B-körkort
Meriterande
 • Erfarenhet av att arbetsleda militär personal eller civilia specialister
 • Erfarenhet av arbete inom cyberområdet
 • Erfarenhet av insatsledning
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är trygg i din roll som ledare och ödmjuk inför de uppgifter du får till dig. Vi söker dig som tycker det är viktigt att skapa tillit och förtroende till dina medarbetare. Du gillar varierande arbetsdagar, har hög integritet, god samarbetsförmåga och är flexibel.

Vad vi kan erbjuda dig
 • Ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet
 • Tid, möjlighet och verktyg för att kunna lösa de tilldelade arbetsuppgifter till den nivå som krävs
 • En arbetsplats som präglas av en stark gemenskap
 • Personlig kompetensutveckling inom området
 • Möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid
 • Stort fokus på bra balans mellan arbete och privatliv
Övriga krav
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos 2.ITF för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid förbandet som omfattas av sekretess.

För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss.

En säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med arbetspsykologiska tester.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten

Placeringsort: Linköping

Tillträde: Enligt överenskommelse

Välkommen in med din ansökan senast den 21 april. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev där du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

Ansökan skickas till: 2itf-rekrytering@mil.se, ange referens 2409 på din ansökan.

Obs. Ansökningsanvisningen nedan är felaktig använd mailen ovan

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren