Skadereglerare Vuxensjuk

Skadereglerare Vuxensjuk

Klappar ditt hjärta för att hjälpa kunder som har drabbats av sjukdom och arbetsoförmåga? Då kan vi erbjuda dig ett intressant jobb tillsammans med engagerade medarbetare!

Vi söker nu skadereglerare till Vuxensjuk i Linköping. Tjänsterna är tillsvidare.

Du ingår i avdelningen Sjuk- och Olycksfallsskador som idag har runt 90 medarbetare totalt. Inom kundmötet Vuxensjuk är vi idag ett 30-tal medarbetare.

Det här gör du som skadereglerare inom Vuxensjuk på Folksam

Skadereglerarens roll är central i vår verksamhet och du ansvarar för att kunden får sin skada reglerad på ett enkelt och engagerat sätt, det gör du med en hög tillgänglighet och ett bra kundbemötande. I arbetet som skadereglerare ansvarar du för att kunden får ett snabbt och korrekt besked i sitt skadeärende. Genom hela processen är det viktigt att säkerställa ett gott kundmöte, då vårt främsta mål är nöjda kunder. En annan viktig uppgift är att bidra till att uppnå Folksams säljmål genom att vidareförmedla intresse för andra försäkringar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
  • Säkerställa ett gott kundmöte med hög tillgänglighet, främst via telefon
  • Registrera och handlägga komplexa skador enligt Folksams regelverk
  • Säkerställa att kunden får den ersättning de har rätt till enligt villkoret i försäkringen och enligt Folksam regelverk för hur villkoret tolkas
  • Förmedla och motivera ersättningsbeslut på ett tydligt sätt i såväl tal som skrift
  • Utveckla kundens försäkringsinnehav utifrån behov via vidareförmedling och FUS (Folksams utbetalningsservice)
  • Bedöma sambandsfrågor och medicinsk invaliditet
Vill du läsa mera om vad en skadereglerare arbetar med på Folksam? Gå gärna in och läs här!

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har erfarenhet av serviceyrke som inkluderar kundkontakt, kundvård och administration. Eftersom telefonen är ditt främsta arbetsverktyg är det viktigt att du har erfarenhet av kundnära verksamhet och är van att hantera kunder via telefon. Om du har arbetat med skadereglering tidigare är det meriterande. Har du en bakgrund inom sjukvård eller socialförsäkringens sjuksystem, är även det meriterande för denna roll. Att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift är viktigt. Du har en avslutad gymnasieutbildning med slutbetyg.

Som person tar du ansvar för dina arbetsuppgifter och planerar väl. Du samarbetar bra med andra människor och är lugn i stressiga situationer. Du är du serviceinriktad och tillmötesgående och har en stor empatisk förmåga.

Utvecklas tillsammans med oss

Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur - tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 31 januari 2023.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta någon av oss gruppchefer Maria Serrander 070-831 54 36 eller Line Hermansson 072-468 70 74

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Susanna Järnek 070-831 69 46 Forena Mats Kjellgren 070-831 59 98 och Handels Mikael A Carlsson 070-831 51 32.

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade.
Mer info
Kontaktperson Maria Serrander
Telefon 0771-950 950
Område Linköping
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Försäkring
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.folksam.se/jobb-och-karriar/
Sista ansökningsdag 31 jan 2023 (4 dagar kvar)