Hoppa till innehåll
Element Materials Technology AB logotyp

Automation & Industrialization Manager

Ansök nu
Som Automation & Industrialization Manager hos oss arbetar du i varierande uppdrag. Du skapar och visualiserar koncept, agerar rådgivare åt våra produktionssiter samt driver egna projekt. I projekten ansvarar du för upphandling och kontakt med underleverantörer. Det är en ansvarsfull och fri roll med Europa som arbetsplats.

I rollen som Automation & Industrialization Manager ansvarar du för att leda vår transformation inom industrialisering och digitalisering av produktionsprocesser och arbetsflöden. Denna roll handlar om att koordinera olika funktioner och att leda Element genom en förändringsresa och därför söker vi dig som är serviceinriktad, kommunikativ och strukturerad. Du kommer ingå ledningsgruppen för divisionen
Metrology & Calibration, EMEAA. Automation & Industrialization Manager rapporterar till Technical Director och är en del av vårt Operational Excellens team.

Som erfaren ingenjör och del i Operational Excellence teamet ser vi vidare att du antar rollen som mentor för teknikansvariga på våra olika siter. Vi söker någon som kan bidra med sin erfarenhet och kunskap när vi bygger och utökar vårt team inom automationsområdet. För en person med starkt eget driv och engagemang för sin uppgift erbjuder Element stora utvecklingsmöjligheter.

Rollen kan vara föremål för en säkerhetsprövning och registerkontroll enligt Säkerhetsskyddsförordningen (2021:955)

Arbetsuppgifter:
 • Projektledning och kravställning mot underleverantörer
 • Ansvar för introduktion av ny/modifierad utrustning, mjukvara och system
 • Fastställande av "best practice" avseende produktionssätt och utrustning
 • Framtagande av projektportfölj inklusive ekonomisk utvärdering samt efterföljande investerings underlag
 • Delaktig i analys av nya leverantörer inom relevanta områden
 • Arbeta utifrån kravställning av system- och automationslösningar
 • Automation av industriella mätsystem samt programmering och design
Kvalifikationer:
 • Ingenjörsexamen
 • Minst 5 års erfarenhet inom automation eller industrialisering, gärna med erfarenhet inom mätteknik och metrologi
 • En god förståelse för automation, mekanik och el inom processindustri
 • Goda kunskaper och erfarenhet inom LEAN och sex Sigma är meriterande
 • Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift
 • Meriterande är goda kunskaper i danska eller tyska
Alla kandidater med lämpliga kvalifikationer kommer att beaktas för anställning på grundval av objektiva arbetsrelaterade kriterier och utan hänsyn till följande: ålder, funktionshinder, etniskt ursprung, kön, civilstånd, ras, religion, ansvar för anhöriga, sexuell läggning eller könsidentitet eller andra egenskaper i enlighet med gällande gällande lagar.

För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Patrik Persson Technical Director, 072 391 6256.

Lycka till!
Element Materials Technology AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 september 2024 (48 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Element är ett av de snabbast växande test-, kalibrering - och certifieringsföretagen i världen. Globalt har vi mer än 9000 briljanta kollegor i 270 städer och i 30 länder. Tillsammans delar vi ett ambitiöst syfte att "Göra morgondagen säkrare än idag".

Där bristfällighet inte är ett alternativ hjälper vi kunderna att se till att deras produkter, material, processer och tjänster är säkra, kompatibla och ändamålsenliga. Från tidig forskning och utveckling, genom komplexa godkännandeflöden och fram till produktion, stödjer våra forskare, ingenjörer och tekniker våra kunder för att uppnå säkerhet, produktkvalitet, hållbara resultat och marknadsandelar.

Vi är stolta över vår globala räckvidd, men du kommer även märka av den familjära känslan av att vara en del av ett mindre företag på Element. Vi ger dig möjlighet att ta ansvar för din karriär och belönas med utveckling.

Företag över hela världen är beroende av vår kompetens, uppmärksamhet på detaljer och den absoluta noggrannheten som finns i vårt arbete. Den roll vi har i att skapa en säkrare värld är mycket större än ett enskild företag.

På Element är vi alltid stolta över att sätta våra medarbetare i första rummet. Vi är en arbetsgivare med lika möjligheter som ser mångfald och integration som grundläggande för vår vision att bli
"världens mest betrodda testpartner".