Hoppa till innehåll
EISS Recruitment logotyp

HSE Specialist till SSAB i Finspång

Publiceringsdatum
14 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Kontaktperson
Tomas Köhler
Telefon
Ansök nu
HSE Specialist till SSAB i Finspång
Söker du en koordinerande roll och vill jobba proaktivt med hållbarhetsfrågor och arbetsmiljö? Har du en passion för att driva förbättringsarbete? Då kan nästa steg i din karriär vara som HSE specialist hos SSAB i Finspång!

Att bli en del av SSAB-familjen innebär att följa med på en resa. En resa som vi tror är avgörande för planetens framtid och hållbarhet. Stål har varit ett av de viktigaste materialen för vår samhällsutveckling och kommer att vara det även i framtiden. I våra hem, i broar som förbinder våra städer och i morgondagens bilar. På SSAB är vi stolta över vår historia och vårt ledarskap inom höghållfast stål. Samtidigt är vi medvetna om att stålproduktion är en av de branscher som släpper ut mest växthusgaser i världen. Det måste förändras. Vi har därför utvecklat världens första fossilfria process för stålproduktion och omkring 2030 kommer vi att vara i stort sett fossilfria. Som en del av SSAB kommer du att vara viktig för att förverkliga detta mål och därmed bidra till en grön omställning av hela stålindustrin.

Verksamheten i Finspång är den lilla familjära arbetsplatsen med högt engagemang och en positiv inkluderande kultur. Vi erbjuder nu en unik möjlighet för dig som vill jobba dedikerat med att skapa en positiv påverkan på arbetsplatsens säkerhet, hälsa och miljö.

Förutom goda villkor och förmåner erbjuder vi en stimulerande arbetsplats där dina insikter och expertis kommer att värderas högt. Hos oss får du chansen att arbeta med engagerade kollegor i en miljö som uppmuntrar till utveckling.
Om tjänsten
Som HSE-specialist kommer du att spela en central roll i våra ansträngningar att ständigt förbättra vår arbetsmiljö och minimera vår miljöpåverkan. Du är ett dagligt stöd till ledningsgruppen och delar både ansvar och kompetens inom dina frågor tillsammans med dem. En stor del av din roll är att vara proaktiv kring HSE frågorna och se till att SSAB ligger i framkant inom arbetsmiljö, säkerhet och miljöskydd utöver att följa lagar och föreskrifter. För att lyckas med detta kommer du att verka som en länk mellan ledningen, anställda och externa parter såsom myndigheter, kommun och SSABs samarbetspartners.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Driva frågor inom HSE området. Tillsammans med ledning och personal identifiera, utreda, rekommendera och genomföra åtgärder och insatser för energibesparing, minskad miljöpåverkan och en arbetsmiljö i toppklass för svensk stålindustri.
  • Utreda tillbud och incidenter och rekommendera åtgärder inom arbetsmiljö samt stötta chefer kring utbildningsinsatser
  • Omvärldsbevakning och trendspaning kring tekniker och framsteg som kan bidra till en säkrare och mer miljövänlig arbetsplats och lyfta in dessa i diskussioner. 
  • Dokumentera och rapportera insatser och årliga rapporter till koncernen och myndigheter. Du håller dig ajour med krav och standarder inom HSE området.
  • Kontakter internt med kollegor inom SSAB EMEA (Europa) och externt med myndigheter, samarbetspartners och konsulter inom ditt verksamhetsområde. 
Om dig
För att lyckas i rollen tror vi att du är en person med stort eget driv, som är lösningsorienterad och proaktiv. Du är bekväm med att ha mycket kontakter och besitter en mycket god kommunikationsförmåga.
  • Du har en teknisk utbildningsbakgrund så som miljövetare, ingenjör eller liknande. Alternativt har du erfarenhet inom området genom vilken du har förskaffat dig motsvarande kunskap.
  • Dina kunniga kollegor inom SSAB stöttar dig och vi utgår den profil du har och bygger på dig därifrån.
  • Tjänsten kräver mycket goda kunskaper i svenska och engelska, god systemvana och vi ser helst att du har körkort.
Om SSAB i Finspång
I Finspång tillverkar SSAB GreenCoat® ett hållbart färgbelagt stål som använder svensk rapsolja i färgen. Denna beläggning är unik och gör GreenCoat®-produkterna till marknadens grönaste erbjudande för tak, fasader och regnvattensystem. Verksamheten har idag 65 medarbetare, en låg personalomsättning, hög uppmätt trivsel och kulturen kännetecknas av ett familjärt stöttande klimat.
Vårt erbjudande
På SSAB är mångfald och inkludering en del av vår kultur. Vi använder våra värderingar - drivande, äkta och steget före - i vårt dagliga beslutsfattande, alltid med kunden i fokus. Det gör oss alla till lagspelare, med en gemensam strävan att förbättra oss. När du börjar på SSAB blir du en del av en organisation med passionerade problemlösare som arbetar tillsammans med viktiga utmaningar. Vi kommer att stödja din tillväxt genom att erbjuda en säker och vänlig arbetsplats som bidrar till balansen mellan arbete och privatliv. På SSAB har du möjlighet att bredda dina kunskaper och växa.

Vi erbjuder ett brett spektrum av uppskattade förmåner till våra medarbetare. Här är några exempel på det:
* Vinstdelning
* Flexibla villkor för arbetstidsförkortning
* Friskvårdsbidrag
Rekryteringsprocessen
1. Ansök
2. Intervju
3. Tester
4. Kom och träffa oss
5. Referenstagning
6. Hälsoundersökning
7. Signera

Bakgrundskontroll kan komma att genomföras som en del i rekryteringsprocessen.
Är du intresserad och har frågor angående tjänsten?
Om du vill veta mer, tveka inte att kontakta Rekryteringskonsult Tomas Köhler på EISS Rekrytering & Search. Jag svarar gärna på frågor och för en dialog om hur du skulle komma till din rätt på SSAB

Vi undanbeder oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.

Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0243-70000

SSAB samarbetar med EISS i denna process och tjänsten avser en direktanställning till SSAB. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med din ansökan. Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningshandlingar via mail, enligt vår integritetspolicy gällande GDPR.
Tomas Köhler
Rekryteringskonsult
EISS Rekrytering & Search
EISS Rekrytering & Search är ett specialistbolag inom rekrytering med säte i Norrköping. Genom vår kompetens inom området, marknadsledande system och innovativa fokus vill vi lyfta rekrytering till en ny nivå. Vårt mål är att etablera oss som Östergötlands mest eftertraktade bolag inom rekrytering och vår vision är att erbjuda den bästa kund- och kandidatupplevelsen på marknaden. Mer information finns på www.eissrekrytering.se
Några ord från din blivande chef
"Jag som blir din närmaste chef heter Tomas Skotte.

Du kommer få jobba med fantastiska kollegor på en familjär arbetsplats och med vårt unika varumärke GreenCoat.

Hos oss kommer du att ha en viktig roll och bidra till att verksamheten är rustad för den spännande omställningsresan som vi går igenom.

Jag ser fram emot din ansökan! "
EISS Recruitment logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 juni 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

EISS Rekrytering & Search är ett specialistbolag inom rekrytering med säte i Norrköping. Genom vår kompetens inom området, marknadsledande system och innovativa fokus vill vi lyfta rekrytering till en ny nivå. Vårt mål är att etablera oss som Östergötlands mest eftertraktade bolag inom rekrytering och vår vision är att erbjuda den bästa kund- och kandidatupplevelsen på marknaden. Mer information finns på www.eissrekrytering.se