Hoppa till innehåll
CENTRIC logotyp

IT Process Specialist

Sista ansökningsdag
28 oktober 2024 (58 dagar kvar)
Publiceringsdatum
29 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

I rollen som IT Process Specialist hos Saab kommer du att:

  • Ansvara för att utveckla och förbättra IT-processer och rutiner, samt säkerställa att dessa är väl dokumenterade och följs inom organisationen.

  • Skapa utbildningsmaterial och genomföra utbildningar för att säkerställa att personalen är väl insatt i processerna.

  • Följa upp procedurefterlevnad och skapa rapporter och dashboards för att mäta framsteg och identifiera förbättringsområden.

  • Ansvara för leveransuppföljning, analysera ärendetrender och hantera eskaleringar.

  • Delta i Major Incident Management och säkerställa en smidig hantering av kritiska incidenter.

  • Hantera beredskap 24/7 enligt ett särskilt schema.



Din profil

För att lyckas i denna roll ser vi gärna att du har:

  • Minst något års erfarenhet av arbete inom IT, gärna med fokus på IT Service Management-processer som incident-, problem- och change management.

  • God kommunikationsförmåga på både svenska och engelska, i tal och skrift.

  • Starka koordinerings- och ledaregenskaper, med en förmåga att driva förbättringsarbete.

  • Erfarenhet av att arbeta i ITSM-verktyg såsom ServiceNow.

Meriterande:

  • Erfarenhet av roller som Change Manager, Problem Manager eller Knowledge Manager.

  • Erfarenhet av agilt arbetssätt och teamledning.

  • Certifiering i ITIL version 3 eller 4.

Rollen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För vissa befattningar på Saab kan krav på svenskt medborgarskap förekomma.



Vi kan erbjuda dig

Vi hjälper dig att nå dina personliga mål. Vi tycker nämligen att alla våra medarbetare hela tiden ska fortsätta att utvecklas, oavsett om de är juniorer eller har några år på nacken. Därför erbjuder vi alla våra konsulter kvalificerade utbildningar och certifieringar inom den senaste tekniken. Och inte nog med det - du som konsult får även lägga upp en individuell utbildningsplan utifrån dina speciella intresseområden, där vi tar notan för både studiematerial och certifieringar. Hos oss på Centric kommer du snabbt in i gemenskapen genom våra interna och externa aktiviteter där vi träffas och hittar på något roligt tillsammans.

Centric är ett IT-företag med 380 anställda, med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Örebro. Vi specialiserar oss på uthyrning av generalister och förmedling av specialister samt erbjuder outsourcing och systemlösningar inom retail. Vi är medlem i Almega Kompetensföretagen och följer deras tecknade kollektivavtal med Unionen.



Kontakt information
Christian Gidlöv +46 734159383 Christian.Gidloev@centric.eu

CENTRIC logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
28 oktober 2024 (58 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Är du redo att hitta din grej? Testa nytt, utbyt erfarenheter och upptäck vad du verkligen gillar att göra. Vi söker en driven IT Process Specialist till vårt Operational Support Management-team på Saab. Om du har en passion för att utveckla och förbättra IT-processer samt vill vara en del av ett innovativt team, är detta rollen för dig!

Som konsult på Centric får du en trygg anställning och samlar på dig värdefull arbetslivserfarenhet på uppdrag hos våra kunder. Din konsultchef stöttar dig i din utveckling där du hela tiden fyller på med nya erfarenheter och kunskaper. En utmärkt möjlighet att göra karriär.