Hoppa till innehåll
Centric Sweden logotyp

Nätverksansvarig till Stångåstaden

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Du ingår i en viktig funktion på IT-avdelningen och kommer arbeta med nätverksfrågor både de externa och interna nätverken. Du arbetar till stor del självständigt och tar ansvar för det dagliga arbetet. Du prioriterar och strukturerar din arbetsdag tillsammans med övriga på IT-avdelningen men det är du som ansvarar för att få saker gjorda inom ditt område. I det dagliga arbetet ingår att säkerställa driften och kapaciteten i nätverk för hela organisationens behov. Det innebär att du har förmåga att utveckla våra befintliga nätverk utifrån kriterier baserat på kapacitet, säkerhet och drift.

Du kommer också att arbeta på en mer strategisk nivå där du tillsammans med kollegor inom kärnverksamheten arbetar fram de förutsättningar som behöver skapas inom nätverksområdet för att verksamheten ska nå de långsiktiga strategierna inom exempelvis uppkopplade fastigheter. Här krävs din kompetens inom nätverksområdet bland annat för att ta de långsiktigt mest strategiska vägvalen men också agera kravställare mot våra externa aktörer.

Stångåstadens ambition att digitalisera verksamheten ställer nya krav på IT-miljön. Här blir du ett viktigt stöd i olika utvecklingsprojekt för att ta fram lösningsförslag åt verksamheten gällande nätverksfrågor. Arbetet innebär ofta många olika typer av samarbeten för vidareutveckling av tjänster, drift och säkerhetsåtgärder tillsammans med våra nätleverantörer. Oavsett vem du pratar med ger du bästa möjliga service till kollegor, leverantörer och kunder - i stort och smått.

Dina arbetsuppgifter omfattar bland annat:

  • Ansvarig för nätverksfrågor, inkl administration av både interna som externa nätverk
  • Kravställa, projektleda och/eller samordna externa aktörer
  • Samverka och stötta organisationen och teknikteamet
  • Strategiskt driva utvecklingen inom området


Din profil
Du gillar eget ansvar och trivs i en roll med arbetsuppgifter som är både högt och lågt. Du har lätt att avgöra vad som ska prioriteras. För att trivas i rollen ser vi att du är en socialt begåvad person som har lätt för att ta olika människor i olika möten. Tillsammans med dina kollegor säkerställer du en god leverans till organisationen. Du ska även känna dig bekväm i strategiska diskussioner på avancerad nivå med beslutsfattare i och utanför organisationen. Eftersom en stor del av ditt arbete är att förbättra och förändra och involvera andra så krävs det att du har en positiv och engagerad personlighet så att du inger ett gott intryck och förtroende.

Du har lätt för att sätta dig in i nya tekniska områden. Även om du stöter på nya arbetsuppgifter så kan du snabbt skapa en förståelse ur ett IT-perspektiv. Du är nyfiken, driven och har ett initiativtagande där du kan se och implementera förbättringsåtgärder. Vi ser att du har en bred IT-erfarenhet och gärna med en god övergripande förståelse för nätverk, system och IT-säkerhet.

Önskvärt:
  • Minst 5 års erfarenhet av snarlika arbetsuppgifter
  • Erfarenhet av Windows server, VMware vSphere och Microsoft Azure
  • Mycket goda kunskaper i nätverk och nätverkssäkerhet
  • Dokumenterad bakgrund från tidigare tekniska roller
  • Universitets-/högskoleutbildning motsvarande datornätverk och datakommunikation


Vi kan erbjuda dig
Stångåstaden är Linköpings största bostadsbolag och en av landets ledande bostadsaktörer. Stångåstaden är ett eget aktiebolag men ägs av Linköpings kommun. Som kommunägt bolag har Stångåstaden ett unikt uppdrag: att göra Linköping till en ännu bättre plats att leva på. Tillsammans med kunder, medarbetare och engagerade aktörer bygger Stångåstaden framtidsstaden Linköping.

Ansökan
Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Urval sker löpande.

Kontakt information
undefined

Mer info
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
14 juli 2023 (43 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Nu finns en fin möjlighet att få vara med på Stångåstadens digitala förändringsresa. Den här rekryteringen är direkt till Stångåstaden och deras teknikteam. I ditt team är det idag tre tekniker men hela IT-avdelningen består av totalt 8 personer. Du kommer att tillhöra ett team av seniora specialister som tillsammans har ett totalt ansvar för Stångåstadens IT-miljöer och drift. För att möta morgondagens behov och ligga steget före behöver nu teknikerteamet bli fyra personer. Du kommer att ha ett helhetsansvar gällande företagets nätverk och förväntas driva den strategiska utvecklingen inom området.

Vi har valt att kalla rollen ”Nätverksansvarig” - kan det vara något för dig?

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare