Hoppa till innehåll
Centric Professionals AB logotyp

Systemadministratör för simulatorer

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Som systemadministratör på Saab har du varierade arbetsuppgifter inom områden så som hårdvara, operativsystem, realtidssystem, drivrutiner, I/O-system, nätverk och informationssäkerhet. Tillsammans med andra systemadministratörer blir du involverad i hela livscykeln, allt från konceptstudier, kravarbete och design till implementering, drift och förvaltning. Arbetet sker i nära samarbete med andra avdelningar på Saab samt med företag och myndigheter inom och utanför Sverige.

Din profil
Som systemadministratör på Saab kan olika bakgrunder vara intressanta. Arbetet är brett och rör exempelvis OS, nätverk, infrastrukturtjänster, IT-säkerhet, konfigurationsstyrning och dokumentation.

Vad får du?
Du har möjlighet, om du vill, att lära dig mycket om hela flygplanet. Till simulatorerna kommer Gripenutvecklarna och testar sin funktion innan de går vidare till test i flygplan. Kraven på tillförlitlighet och prestanda är därför höga. Ofta får man vara med och felsöka funktionskedjan ända upp till flygplansapparat.

Du erbjuds arbetsuppgifter som är varierade och breda, från ax till limpa, drift, förvaltning och utveckling inom områden så som hårdvara, realtidssystem, I/O-system, infrastrukturtjänster, operativsystem (främst Linux och Solaris) och IT-säkerhet.

Var tredje vecka har man ”Learning day”, då man fritt får välja vad man vill utvecklas inom som är jobbrelaterat. Attityden i sektionen är också mycket hjälpsam, så du kommer att få lära dig mycket här!

Vad du blir en del av
Sektionen Computer Platforms for Simulators tillhör avdelningen STS - Simulatorer, Träningssystem och Stödsystem på Saab Aeronautics. Sektionen ansvarar för utveckling, drift och förvaltning av datorplattformar för Gripen-simulatorer. Sektionen är en del av teknikområdet Datorplattform med tätt samarbete mellan sektioner för att ta fram datorplattformar för simulatorer, tränings- och stödsystem.
Simulatorerna används internt på Aeronautics inom flygplansutvecklingen. Träningssystemen är produkter som möjliggör pilot- och teknikerträning ute hos våra kunder och brukare. Stödsystemen är markbaserade system ute på förband som bidrar till effektivitet i såväl den taktiska som den tekniska loopen.

Vi kan erbjuda dig
På Centric får du de verktyg du behöver för att nå dina mål. Vi erbjuder alla våra konsulter kvalificerade utbildningar och certifieringar inom den senaste tekniken. Vi tycker nämligen att våra medarbetare hela tiden ska fortsätta att utvecklas. Därför erbjuder vi dig möjligheten att lägga upp en individuell utbildningsplan, där vi bekostar såväl studiematerial som själva certifieringarna. Under din utveckling kommer vi matcha din kompetens mot rätt uppdrag i takt med att du avancerar. Vi genomför regelbundet spännande aktiviteter där du som konsult får möjlighet att träffa och umgås med dina kollegor under roliga och avslappnande former.

Centric är ett IT-företag med 380 anställda, med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Örebro. Vi specialiserar oss på uthyrning av generalister och förmedling av specialister samt erbjuder outsourcing och systemlösningar inom retail. Vi är medlem i Almega Kompetensföretagen och följer deras tecknade kollektivavtal med Unionen.

Kontakt information
Har du några frågor kring tjänsten? Kontakta Christian Gidlöv på tfn: 0734-159383 eller christian.gidlov@centric.eu.

Mer info
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
22 juli 2023 (56 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Till sektionen Computer Platforms for Simulators inom Saab Aeronautics söker Centric nu en systemadministratör.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Tjänstgöringsgrad är 100%.

Som konsult på Centric får du en trygg anställning och samlar på dig värdefull arbetslivserfarenhet på uppdrag hos våra kunder. Din konsultchef stöttar dig i din utveckling där du hela tiden fyller på med nya erfarenheter och kunskaper. En utmärkt möjlighet att bygga på din karriär.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare