Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Senior inköpare till Sisource

Publiceringsdatum
02 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vi letar efter en driven och strategiskt lagd individ för rollen som senior inköpare till Sisources inköpsteam. I rollen får du möjligheten att spela en central roll i företagsstrategi genom att säkerställa effektiva och kostnadseffektiva inköpsprocesser mot Sisource kunder och leverantörer. Har du erfarenhet som inköpare från ett stort företag eller en teknisk bransch? Ansök redan idag!

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Sisource.

Om företaget

En integrerad partner inom kemikalier
Sisource är en partner som tar hand om allt inom kemikaliehantering så att företag kan ägna sig åt sin kärnverksamhet. De effektiviserar försörjningen av kemikalier, inköp, logistik, distribution, import/export samt administration. Dessutom säkerställer de arbetsmiljön och tillsammans med sina kunder ser de till att alla legala aspekter uppfylls - samtidigt som de fokuserar på totalkostnaden.

Sisource är inte bundna till några specifika varumärken utan arbetar brett på marknaden med ett stort antal tillverkare och underleverantörer. I deras centrallager i Linköping lagerhålls de mest frekvent använda produkterna från en mängd olika leverantörer, och i deras kemikaliedatabas finns ytterligare tusentals produkter. Allt för att deras kunder ska få en stabil försörjning med god kontinuitet. Sisource kunder återfinns inom industrin där kemikalier är en viktig del i produktionsledet.

Sisource tillväxtresa fortsätter och de går under hösten 2024 ihop med Chemgroup Scandinavia och bildar Chemgroup. Tillsammans stärker de sitt erbjudande och kommer erbjuda en komplett helhetslösning inom kemikaliehantering; från strategi och inköp till systemlösningar för uppföljning och dokumentation.

Arbetsuppgifter

I rollen som senior inköpare är du en stor del av Sisource inköpsfunktion. Vi söker dig som kan komma in med perspektiv och förslag för att optimera arbetet i Sisource inköpsfunktion och även vara med och utveckla samt stötta dina kollegor i områden för avtal och förhandlingsstrategier.

Du genomför analyser av marknadstrender och kostnadsstrukturer samt identifierar möjligheter till kostnadsbesparingar. Dessutom samarbetar du nära med andra avdelningar och förväntas komma med förslag och idéer för att säkerställa bästa möjliga resultat kopplat till arbetssätt och strukturer. I rollen kan det även förekomma ansvar för några av Sisource samarbeten och strategiska avtal med leverantörer. Då Sisource tillväxtresa fortsätter har du möjlighet att vara med och forma rollen framåt utifrån din kompetens och intresse.

* Bidra med förslag och idéer för att utveckla arbetssätt och strukturer på avdelningen
* Stöttar dina kollegor med kompetens inom avtal, förhandlingar, arbetssätt och interna processer
* Samarbetar och supporterar andra avdelningar i inköpsfrågor och prisförhandlingar
* Genomför analyser för marknadstrender och kostnadsstrukturer

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Avslutad utbildning inom inköp
* Minst fem års erfarenhet som inköpare, med fördel från en teknisk bransch eller större organisation
* Goda kunskaper i Excel
* Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift
* Meriterande om du har erfarenhet av att jobba med försäljning

Vi söker dig som tar stort ägandeskap för dina arbetsuppgifter, utförandet av dessa och säkerställer att arbetet blir slutfört i tid och med hög kvalitet. Du är bra på att sätta upp och hålla tidsramar samt att strukturera och prioritera rätt saker i ditt arbete. Du har en god affärsförståelse, gör analyser samt tar beslut utifrån vad som gynnar kunden och organisationen. Vidare drivs du av kontakt med kunder och leverantörer, har en god social förmåga och är duktig på att bygga långsiktiga relationer. I samarbeten bidrar du med idéer och nya perspektiv och du tycker att det är stimulerande att ständigt vara med och bidra till förbättringar av processer och rutiner.

Övrig information

Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Linköping
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport via mail, info@bravura.se eller telefon 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående. Annonsen ligger publicerad löpande fram till att tjänsten är tillsatt. Vi påbörjar urvalsprocessen med telefonintervjuer från och med den 22/7. Välkommen med din ansökan!

Bravura logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (38 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss - som konsult eller rekryterad.