Kvalitets- och miljökoordinator till Lantmännen

Kvalitets- och miljökoordinator till Lantmännen

Är du en driven person som vill vara med och bidra till livsmedelsindustrins viktiga uppdrag att leverera produkter av högsta kvalitet? Motiveras du av att jobba med livsmedelssäkerhet genom kultur, att förankra miljömål och bidra till bättre produktkvalitet? Vi söker nu en Kvalitets - och miljökoordinator till en av världens ledande bagerikoncerner.

Om tjänsten

Det här är ett konsultuppdrag/vikariat via Bravura på heltid som varar i minst 12 månader. Du blir anställd av Bravura och arbetar som konsult hos Lantmännen.

Om företaget

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Några av Lantmännens mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrödsbagarn och Hatting. Lantmännen Unibake är Nordeuropas största tillverkare av frysta brödprodukter för både service- och dagligvaruhandeln och riktar sig till kunder över hela världen. Lantmännen Unibake i Sverige har ca 380 anställda och produktionen bedrivs vid tre bagerier, ett i Örebro, ett i Huddinge och ett i Mantorp. Deras kända varumärken är Korvbrödsbagarn, Hatting och Bonjour.

Lantmännen är en stor internationell koncern och har en unik bredd i deras verksamhet. Detta innebär att de kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning, de arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag.

Arbetsuppgifter

Som Kvalitets- och miljökoordinator i Huddinge och Mantorp bagerierna är du ett stöd för produktionen i det dagliga kvalitets- och miljöarbetet, du genomför kontinuerligt riskvärderingar samt skriver och uppdaterar ledningssystemsdokument. I rollen ansvarar du till exempel för att identifiera förbättringsområden samt leder och driver problemlösningar inom kvalitet, miljö och produktsäkerhet. Du arbetar med att aktivt stärka livsmedelssäkerhetskulturen hos samtliga anställda på både anläggningarna. Vidare hanterar du och delegerar reklamationer och avvikelser inom kvalitet, livsmedelssäkerhet och miljöområdet.
Med stöd av kvalitets- och miljöchef ansvarar du för revisioner på produktionsenheterna. Vidare följer du upp resultat och rapportering av kvalitets- och miljönyckeltal.

I rollen är du en del av bageriets ledningsgrupp och du rapporterar till Kvalitets- och miljöchef för Lantmännen Unibake Sverige. I tjänsten ingår regelbundna resor till produktionsanläggningar i Huddinge och Mantorp.

* Leda HACCP-arbetet på bagerierna
* Identifiera förbättringsområden samt leda och driva problemlösning inom kvalitet, miljö och produktsäkerhet
* Hantera och delegera reklamationer och avvikelser inom kvalitet, livsmedelssäkerhet och miljöområdet.
* Uppföljning av resultat och rapportering av kvalitets- och miljönyckeltal
* Genomföra risk och faroanalyser inom kvalitet, miljö och livsmedelssäkerhetsområdet

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Eftergymnasial utbildning inom exempelvis livsmedel, mikrobiologi, processteknik, kemi eller nutrition
* Minst två års erfarenhet från systematiskt kvalitetsarbete inom processindustri
* Erfarenhet av HACCP-arbete
* Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
* Goda kunskaper i Office 365
* Meriterande med kompetens av ISO 14001 certifiering

Vi söker dig som tar ansvar för dina arbetsuppgifter och har förmågan att strukturera och prioritera rätt saker. Du har förmågan att sätta upp och hålla tidsramar och är mån om att arbeta tills resultat är uppnådda. Vidare är du strukturerad i ditt arbetssätt då du är mån om att göra ett bra arbete. Som person har du en god social förmåga då du är duktig på att bygga långsiktiga relationer. En förutsättning för att trivas i rollen är också att du är ansvarstagande som person och självständigt driver ditt eget arbete framåt. Du räds inte för att arbeta i högt tempo och kan hantera hög arbetsbelastning utan att det påverkar kvaliteten i det du gör. Slutligen är du lojal och en god lagspelare som bidrar till att skapa ett bra arbetsklimat.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Huddinge/Mantorp
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.bravura.se
Sista ansökningsdag 14 mars 2023 (46 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.