Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

IT- kemist / Systemspecialist för Labdatasystem

Ansök nu

Har du erfarenhet av labbmiljöer och ett intresse för IT? Här får du möjlighet att utvecklas tillsammans med kunniga kollegor och driva spännande och givande kundsamarbeten.

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Software Point.

Om företaget

Software Point är en ledande leverantör av Laboratory Information Management System (LIMS) i Nordeuropa. Bolaget har levererat innovativa LIMS- och biobanklösningar till mer än 500 stora och små laboratorier till de flesta branscher inom den offentliga och privata sektorn, bland annat hälso- och sjukvård, läkemedel, bioteknik, energi, miljö, mat, skog, förpackning, stål och kemisk industri. Servicen omfattar hela applikationens livslängd, inklusive leverans, support, utbildning och rådgivning.

Bolaget har fem kontor i Norden och tillhör det globala bolaget LabVantage Group. Som anställd på Software Point garanteras du omväxlande arbetsuppgifter och många spännande möten med människor och du erbjuds stora möjligheter att påverka ditt eget arbete.

Arbetsuppgifter

I rollen som systemspecialist är du delaktig i flera projekt parallellt. Du kommer att ingå i ett team på 6-12 personer, där alla är delaktiga i olika kundprojekt. Din roll är att agera som projektledare/ LIMS-expert i flera projekt parallellt. Du deltar i definitions-, arbets- och projektmöten med kunderna. Du kan göra konfigurationer och ibland programmera eller konfigurera systemet enligt kundernas behov. Du arbetar tillsammans med minst en till kollega på varje projekt, där ni implementerar och utbildar nya kunder i systemet eller uppdatera befintliga kunder till en modernare plattform. Ditt huvudsakliga ansvar är framförallt att stötta kundföretagen i vardagliga problem och frågor via mailkontakt eller genom att du kopplar upp dig remote till deras system.

Utöver detta har du hand om både fysiska och digitala möten tillsammans med kunderna där du styr agendan och ansvarar för att mötena skapar värde för det fortsatta samarbetet. Tjänsten kan innebära en del resor inom Skandinavien.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Högskoleutbildning inom kemi/annan laboratoriebransch eller datavetenskap
* Goda kunskaper inom IT och ett stort intresse för programmering
* God erfarenhet från laboratorier
* Kunskaper i Java, webbaserade system, SQL databaser och systemintegrationer är meriterande
* Goda kunskaper i engelska och svenska

Som person är du lösningsorienterad, relationsskapande och självgående. Du trivs i en roll där du får ta stort ansvar och driva dina arbetsuppgifter framåt, ta initiativ och etablera god kontakt med kunder. Du är engagerad och mån om att förstå kundens verksamhet och behov, och har lätt för att kommunicera och samarbeta med olika personer.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Linköping
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Mer info
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
19 juni 2023 (19 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare