Hoppa till innehåll
Assemblin logotyp

Assemblin EL söker Business Controller till Linköping.

Ansök nu

Som controller på Assemblin ansvarar du för att säkerställa, analysera och sammanställa ekonomisk information som ligger till grund för affärsmässig utveckling av verksamheten. Rollen innebär arbete både på en strategisk- och operationell nivå. Rollen innebär också att stötta organisationens chefer i deras strategiska och ekonomiska arbete. I Controllerrollen hanterar du många olika typer av ekonomiska rapporter och processer i samband med månads- och kvartalsbokslut samt vid prognos- och budgetarbetet. Du arbetar i nära samarbete med controllerchef på plats i Linköping men även övriga controller nationellt och verksamhetschefer på regional nivå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Supportera regionchefen och verksamheten inom affärsutveckling, verksamhetsstyrning och affärssystem
  • Utveckla verksamheten och dess medarbetare genom ett tydligt, målinriktat och drivande arbete inom ekonomisk uppföljning och analys.
  • Uppföljning och analys av verksamheten på projekt- och regionnivå med både förslag till förändringar och implementering avförbättringsförslag
  • Ansvara för regionens budget- och prognosarbete i samråd med regionchefen samt sammanställning av regionens månadsrapport till ledningen.
  • Ansvara för controlleruppgifterna vid bokslut och koordinera dessa med övriga verksamheten och ekonomiavdelningen
  • Delta eller leda förvärvsaktiviteter samt andra projekt

Krav och erfarenhet
Du har en akademisk examen, exempelvis civilekonom eller annan likvärdig utbildning. Erfarenhet från arbete med ekonomiska analyser, budgetering och verksamhetsuppföljning i ett stort eller medelstort företag är meriterande. För att lyckas väl i rollen ska du ha god digital kompetens i ett eller flera affärssystem och i BI-lösningar.

Personliga egenskaper
För att bidra till både ordning och reda samt ett uthålligt utvecklingsarbete i regionen är du både strukturerad och analytisk. Din kommunikativa- och pedagogiska förmåga, både muntligt och skriftligt viktiga för att kunna förklara och presentera ekonomiska analyser för andra i organisationen, instruera och coacha medarbetare och jobba aktivt med kompetensutveckling inom ekonomi.

OM ASSEMBLIN
Assemblin El är ett av Sveriges ledande elinstallationsföretag. Assemblin El erbjuder heltäckande och hållbara lösningar för allt inom el - projektering, installation och service. Bolaget erbjuder även spetskompetens inom fastighets- och industriautomation, säkerhet, kraft samt data och telekom. Vi finns nu på närmare 70 orter i Sverige. Omsättningen är cirka 4 050 MSEK och vi är knappt 3 000 medarbetare. Assemblin EL ingår i Assemblin koncernen med en omsättning på 12,9 miljarder och cirka 6700 engagerade medarbetare på runt 100 orter i Norden. Läs mer om oss på https://www.assemblin.com/sv/

Ansökan:
I denna rekryteringsprocess samarbetar Assemblin med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind.

Andreas Oliw på telefonnummer: 072-010 18 07

Intervjuer och urval kommer att ske i augusti. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

* Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 nov. 2023 (46 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare