Hoppa till innehåll
Ahlsell Svergie AB logotyp

Försäljningschef till Ahlsell - segment EL, region öst

Ahlsell söker en Regional Försäljningschef till segment El - region öst, innefattande Norrköping, Linköping, Motala, Mjölby, Nyköping och Katrineholm. Ahlsells stabila tillväxtresa fortsätter med vision om att förenkla vardagen för proffskunder verksamma inom Bygg, VA & Mark, VS, Industri, Klimat, El och Fastighet. Nu erbjuds möjligheten till en intressant och utvecklande ledarroll, där din erfarenhet från framgångsrik säljledning, kombinerat med goda ledaregenskaper och rätt personlighet värdesätts starkt. Vill du med ett nytänkande, strategiskt och engagerat arbetssätt, samt lyhört, öppet och värderingstyrt ledarskap bidra till Ahlsells fortsatta framgång inom segment El i region öst?

Om tjänsten

I rollen som Regional Försäljningschef för segment El, ansvarar du för att leda och utveckla tolv Säljare; inne- och utesäljare, samt regional KAM. Tjänsten innebär ett tydligt, närvarande och resultatdrivet ledarskap. Du arbetar strategiskt, målstyrt och operativt med din säljorganisation, samt butiksorganisationen. I rollen som regional Försäljningschef har du även ett nära samarbete med regionens övriga regionala Försäljningschefer, med ambition att stärka Ahlsells marknadsnärvaro inom samtliga segment i hela region öst.

Regional Försäljningschef El för region öst är en del av den regionala ledningsgruppen och du rapporterar till Regionchef som har fullt försäljnings- och resultatansvar för regionens totala verksamhet omfattandes 6 butiker, 130 anställda och en omsättning på över 1,7 miljarder. Tjänsten innefattar resor inom regionen och du utgår från Ahlsells kontor i Norrköping eller Linköping.

Som Regional Försäljningschef för segment El hos Ahlsell i region öst, får du chans att genom ett öppet, coachande och kommunikativt ledarskap utveckla dig själv och dina säljare, individuellt och som team. I syfte att effektivisera och utveckla en affärsmässig säljorganisation, bidrar du med dina kunskaper inom försäljning och din förmåga att leda framgångsrika team.

Ditt ansvar och uppdrag i korthet:
  • Samordna och utveckla regionens säljare, som team och individ, inom segment El.
  • Coachmöten och strukturerad uppföljning, med personalansvar för totalt 12 inne- och utesäljare, inkl 1 regional KAM.
  • Driva försäljningen inom segment El med tydliga KPIer, aktiviteter och uppföljning, med målsättning att uppnå fortsatt stabil tillväxt.
  • Med ett hållbart ledarskap vidareutveckla arbetsglädjen, motivation och teamkänsla.
  • Aktivt delta i den regionala ledningsgruppen och bidra med öppenhet, nytänk och affärsutveckling.
  • Planera, driva och följa upp nya arbetssätt, processer, rutiner och projekt.
  • Ekonomisk uppföljning, samt delta aktivt i regionens strategiska affärsplanering och segmentens verksamhetsplaner.
AHLSELL ERBJUDER
Våra värdeord är ÖPPENHET, ENKELHET och ANSVAR, vilka genomsyrar Ahlsells ledarskap och förhållningssätt, från koncernledning och genom hela verksamheten. Vi värnar om oss som team, vi bryr oss och utvecklas tillsammans. Vi tror att även du trivs i en organisation som främjar laget och stöttar gemensamma affärsdrivna och samtidigt teamorienterade aktiviteter. Som medarbetare och ledare, verkar vi alla för ”One Ahlsell”, genom att ta och ge stöd internt.

Ahlsells strävan är att ligga i framkant inom frågor som rör digitalisering, hållbarhet, miljö, inkludering, mångfald och visar öppenhet för nytänkande. Det ska vara trivsamt, roligt och samtidigt enkelt att vara både anställd och kund hos Ahlsell. Vi hoppas att du, precis som vi, verkligen vill vara med att bidra till arbetsglädje - finansiell framgång och att ha roligt på jobbet går hand i hand. Vårt mål är att vara den mest attraktiva arbetsgivaren i branschen.

OM DIG - Viktigt för att lyckas och trivas i rollen:
Målstyrt lagarbete, försäljning, resultat och affärsmannaskap finns i ditt DNA! Och för att få med dig hela säljteamet på samma tillväxtresa, behöver du vara genuint intresserad av att utveckla dig själv och på riktigt vilja leda och inspirera dina Säljare till utveckling och framgång. Med ett starkt engagemang, kommunikativt, inkluderande och öppet ledarskap, skapar du förutsättningar för en tydlig riktning och motiverade medarbetare.

För att trivas i rollen som Försäljningschef hos Ahlsell, är det helt avgörande att du har ett starkt affärsdriv och resultatfokus, samt ett genuint intresse av att förstå dina kunders- och verksamhetens affär och utmaningar.

Du har ett modernt, adaptivt och öppet förhållningssätt och motiveras av att ta rollen som ledare seriöst, både i med- och motgång. Du vill se tydliga resultat i ditt arbete och är samtidigt uthållig när det kommer till att skapa förbättringar gällande rutiner, processer och arbetssätt. Du har ett starkt renommé gällande förändringsledning, samt är trygg i rollen att leda samarbeten och utvecklingsprojekt internt.

För att lyckas i rollen som regional Försäljningschef El, ser vi att du är en naturlig ledare, och samtidigt skicklig på att driva affärsstrategiska beslut. Du är ledaren en vill tillhöra och arbeta med; dina medarbetare uppfattar dig som tydlig, kommunikativ och strukturerad, samt inspirerande, närvarande, lyhörd och empatisk. Vidare ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet av att leda en säljorganisation under en längre tid av tillväxt, gärna både genom förvärv och organiskt.

Elkunskap, branscherfarenhet och ett starkt nätverk hos Ahlsells elkunder / installatörer är självklart meriterande, men avgörande är att du förstår Ahlsells affär och har kapacitet och förmåga att leda medarbetare till bra samarbete och goda säljresultat.

I linje med Ahlsells aktiva kompetensstärkande, värderingstyrda och tydliga mångfaldsarbete, ser vi väldigt gärna kvinnliga ansökningar - även om du inte har direkta kunskaper inom El.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa via sms 0735-21 65 31 eller via mail: kajsa.sanden@salesonly.se. Urval sker löpande och intervjuer genomförs under vecka 9-10. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Ansök gärna redan nu med bifogat CV och för vi ska förstå vad just du kan bidra med, så hoppas vi att du tar dig tid att svara på ansökningsfrågorna. Tack! Varmt välkommen!

Om ahlsell
Ahlsell Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter cirka 50 miljarder SEK. Med drygt 7 500 medarbetare, över 300 butiker och fyra centrallager förverkligas Ahlsell kundlöfte varje dag: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Ahlsell har sedan starten vuxit enormt och är idag marknadsledande, med bibehållen entreprenörsanda, kund- och medarbetarnöjdhet. Hos Ahlsell blir du en del av Sveriges största säljorganisation och arbetar med ett brett utbud av såväl produkter som tjänster. Ahlsell bidrar till att utveckla både branschen och vårt samhälle, för en mer hållbar miljö, infrastruktur och ekonomi. Medarbetarengagemang är viktigt och genomsyrar allt; i dagliga rutiner och mer långsiktiga strategier, vilket leder till högt engagemang, samt stolthet över det vi gör och vårt företag.

Sökord: Försäljningschef, Säljchef, "Sales Manager", Ledare, Arbetsledare, Försäljningsdirektör, Säljledare, Ahlsell, El, Grossist, elinstallatörer, elnät, Norrköping, Linköping, Salesonly, säljtjänst, Motala, Mjölby, Nyköping och Katrineholm.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 mars 2023 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

SalesOnly är specialister på att rekrytera säljare och säljchefer. Vår ambition är att bli nordens största affärsplattform för försäljning, framtidens försäljning. Vi bygger hållbara och lönsamma säljorganisationer tillsammans med människor som vill vara med på resan.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare