Inmätningstekniker

Inmätningstekniker

Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation

Är du en person som arbetar strukturerat, utmanas av att ta dig an problemlösning och gärna arbetar utomhus tillsammans med andra? Då kan det vara dig vi söker till vår verksamhet när vi nu rekryterar Inmätningstekniker till Östergötlandsregionen.

Affärsområde Skog, Mark & Miljö erbjuder konsulttjänster inom skogliga frågor, avtal-, tillståndshantering, miljö, GIS och geodetisk mätning. Vi är verksamma i projekt i hela Sverige inom nybyggnation och underhåll av kraftledningar samt infrastrukturprojekt inom vindkraft, belysning, fjärrvärme, vatten och järnväg.

GIS & Inmätning är en ny avdelning från och med januari 2022 och ingår som en av fem avdelningar i affärsområdet. Avdelningen består av ca 20 medarbetare med placering på ett flertal orter. Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla våra verksamhet som inmätningstekniker. Läs gärna mer om oss https://www.vattenfall.se/foretag/services-tjanster/vattenfall-services/vara-tjanster/skog-och-miljo/

Din roll som Inmätningstekniker
I denna roll innebär arbetet i vår Inmätningsfunktion ett tätt samarbete med erfarna kollegor inom affärsområdet och företagets övriga verksamheter. Vi arbetar kundinriktat i en målstyrd och projektorienterad organisation.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter utgår från kunduppdrag och kan bestå av:
  • Utsättning och inmätning med GPS (GNSS) och totalstation i fält
  • Kabelutsättning med kabelsökare
  • Databearbetning och kartframställning i GIS-programvara
  • Delaktig i planeringen av inmätningsverksamheten
  • Kundkontakt och marknadsföring inom närområdet
  • Geografiska analyser med GIS-programvara kan förekomma
Arbetet innefattar drygt hälften fältarbete och knappt hälften arbete på kontor men kan variera i olika grad beroende på säsong. Arbetet kan även medföra övernattningar.

Dina kvalifikationer som Inmätningstekniker
Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning inom inmätning och utsättning. Vi ser gärna att du har dokumenterad erfarenhet av inmätning och utsättning med GPS (GNSS) och totalstation samt erfarenhet av databearbetning och kartframställning. Vi tror att du har utbildning antingen från Yrkeshögskola inom inmätning och utsättning, högskoleutbildning inom Geografi, Natur och Mark, kommer från Byggbranschen och har jobbat med utsättning, inmätning eller lantmäteri. Erfarenhet av arbete med Esri's ArcGIS-plattform samt erfarenhet av arbete med de mobila fältappar som finns i plattformen är en merit. Det är även meriterande om du dessutom arbetat med MapInfo, AutoCAD.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och för att passa för uppdraget är du en person som arbetar strukturerat, säkert och tycker om problemlösning. Du har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter och har en god förmåga att arbeta självständigt ute i fält. Vidare ser vi gärna att du har god kommunikativ förmåga och tycker om att dela med dig av din kunskap.

Mer information
Under semesterperioden kommer vi ha begränsade möjligheter att svara på frågor. Vi kommer hantera urval efter sista ansökningsdag och eventuella frågor från 1 aug.

För frågor kring tjänsten kontakta rekryterande chef Alexander Svensson (alexander.svensson@vattenfall.com).

För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvariga rekryterare Evelyn Fjellsdotter (evelyn.fjellsdotter@vattenfall.com).

Fackliga representanter är: Anders Sundqvist Unionen, Robert Lönnqvist SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Placeringsort: Norrköping, Linköping eller Åtvidaberg

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast 14 augusti 2022!

Vi tar inte emot ansökningar via mail.

Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer om våra tjänster på https://www.vattenfall.se/services/

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!

Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)