Enhetschef till Vardagas HSL-patrull i Östergötland

Enhetschef till Vardagas HSL-patrull i Östergötland

Vi söker en enhetschef till Vardagas HSL-patrull i Östergötland. Tjänsten är dagtid måndag till fredag. Krav för att tjänsten är att du är utbildad sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut och erfarenhet från äldreomsorg.

Som enhetschef ansvar du för att leda hela patrullen tillsammans med verksamhetschef och gruppchef. Du förväntas arbeta kliniskt vid behov och framförallt stötta och handleda dina medarbetare.

Inom Vardaga är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Här några av höjdpunkterna i vårt erbjudande till dig:
 • Ledarprogram via vår egen utbildningsorganisation Lära
 • Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
 • Coachande och stöttande chefer nära dig
 • Tydliga arbetssätt för att ge den bästa omsorgen till våra boende
 • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
 • Friskvårdsbidrag, skobidrag och arbetskläder
 • Kollektivavtal
Om HSL patrullen:
Vardagas HSL-patrull består av sjuksköterskor, specialistundersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, gruppchef samt verksamhetschef. Tillsammans med verksamhetscheferna har vi ansvaret för hälso & sjukvården på Vardagas 7 verksamheter som är placerade i Motala, Mantorp, Berg samt Linköping.
 • Du får ett varierat arbete där du kommer vara behjälplig i alla våra enheter. Som enhetschef står du utanför specifik verksamhet, men du ska kunna gå in och arbeta klinisk i verksamheten för att handleda eller stötta dina medarbetare.
 • Du har en verksamhetschef som större delen av sin tid arbetar nära dig. Tillsammans med verksamhetschefen och gruppchefen så planerar och utvecklar ni Vardagas HSL-patrull för att möta morgondagens utmaningar. Att bli verksamhetschef kan även vara en karriärmöjlighet för dig som enhetschef.
Om rollen
I rollen som enhetschef så leder och utvecklar du verksamheternas kvalitet på ett pedagogiskt och affärsmässigt sätt. För oss är det viktigt att du vill vara aktiv och engagerad i Vardagas verksamheter i Östergötland. Detta för att du ska kunna följa upp att företagets värderingar, aktuella avtal och att gällande lagstiftning efterlevs.

Du är underställd verksamhetschefen som har det yttersta organisatoriska ansvaret. Din uppgift är att leda gruppchefen och medarbetargruppen i de dagliga uppgifterna. Du planerar och följer upp resultat av den dagliga arbetet i medarbetargruppen. Du motiverar och utmanar medarbetargruppen till att nå högre kvalité och nya mål.

Aktivt ledarskap
För att lyckas som chef och ledare hos oss krävs ett aktivt ledarskap som grundar sig i våra värderingar. Ett ledarskap som skapar motivation och engagemang hos våra medarbetare. Du är initiativrik och lyhörd för kundens behov och känner en självklar respekt för andra människor. Det är självklart att du som Enhetschef lever våra värderingar:

Respekt - Alla har rätt till ett värdigt liv med såväl fysiskt, psykiskt som socialt välbefinnande.
Ansvar - Vi har medarbetare som vågar och vill och har chefer som lyssnar och leder.
Enkelhet - Det är enkelt att påverka och att vara medarbetare eller att bo och vistas hos oss.
Kunskap - Vi reflekterar, lär av varandra och tar tillvara allas kompetens.

Din erfarenhet och kunskap
Vi önskar att du:
 • är coachande och vill att dina medarbetare växer, utvecklas och tar ansvar.
 • tycker om att ge och ta emot feedback samt bryta ned och arbeta mot uppsatta mål.
 • är lösningsorienterad och ser möjligheter framför hinder.
 • är prestigelös, självständig och samarbetsvillig
 • är affärsmässig genom att vilja och ha förmåga att styra och följa upp verksamheten utifrån kvalitetsmål och ekonomiska ramar.
 • Är flexibel för att kunna anpassa ditt arbete utifrån verksamheternas behov.
Du har relevant högskoleutbildning inom vård och omsorg (sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut) och erfarenhet av äldreomsorg. Det är meriterande om du har några års dokumenterad erfarenhet av chefsuppdrag och goda vitsord gällande ledarskap.

Alla Verksamhetschefer genomgår vårt ledarprogram där du får möjlighet att utvecklas inom ledarskap via vår utbildningsorganisation Lära. God datorvana samt erfarenhet av dokumentation är viktigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdatum: 1 augusti eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 31 juli
Har du frågor? Kontakta gärna: Jenny Söderkvist, vice regionchef Vardaga Öst/Väst, jenny.soderkvist@vardaga.se. Observera att det inte går att ansöka via E-post.
Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, vision@ambea.se

Om du vill veta mer om hur det är att jobba på Vardaga så läs gärna mer och träffa några av våra medarbetare här.

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Om du blir kallad till intervju kommer du att behöva uppvisa ett vaccinationsintyg för covid-19. Detta krav har vi för att minimera risken för våra äldre kunder/omsorgstagare eller medarbetare som tillhör en riskgrupp. Har du istället ett intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl behöver du kunna uppvisa ett sådant vid intervjun.

På Vardagas drygt 100 boenden runt om i Sverige erbjuder vi en äldreomsorg där varje dag är lika viktig. Hos oss möter du expertis och trygghet på varje äldreboende, korttidsboende, i hemtjänst och dagverksamhet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje individs livskvalitet och trygghet i fokus. Vardaga ingår i företagsgruppen Ambea. www.vardaga.se
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 juli 2022 (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

At Vardaga's just over 100 residential care facilities across Sweden, we offer elderly care where every day is as meaningful as the next. Every one of our nursing homes, short-term residential facilities, home care and day services offers a high level of expertise and a safe environment. We aim to be the quality leader in all that we do and our vision is to make the world a better place, one person at a time. Our employees ensure quality of life and safety for every care receiver. Vardaga is part of the Ambea group of companies. www.vardaga.se