Systemtekniker IT

Systemtekniker IT

Arbetsuppgifter
I rollen som systemtekniker jobbar du med andra systemtekniker och specialister inom teknikområdet. Med detta menas att du är en resurs som hjälper att lösa och stänga incidenter, lösa problem samt jobba med proaktiva uppgraderingar för att minimera kommande problem eller fel. Du har självklart stöd av kollegor och ledare för att komma framåt. Du behöver framför allt vara duktig på att sätta dig in i hur system integrerar med varandra. Rollen innebär också att vara ett stöd för specialister, arkitekter och ledare i förvaltning med kunskap och planering inför kommande år.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
  • under några år har arbetat som systemtekniker eller i någon motsvarande roll som vi kan bedöma som likvärdig ex. en teknikleverans för en större miljö med mer än 200 servrar.
  • jobbar med infrastruktur så som Windowsserver, virtualiseringsmotorer som Hyperv, Vmware.
  • har arbetat med virtualiserade applikationer och skrivbord med komponenter ifrån Citrix.
Det är meriterande om du
  • jobbat med drift och underhåll av Citrix Virtual apps and desktops.
  • har jobbat med drift och underhåll av ADC'er.
  • har jobbat inom offentlig sektor med liknande arbetsuppgifter.
För att trivas i rollen behöver du vara pålitlig, engagerad och modig.

Resor ingår i tjänsten ca 1 gång i månaden.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekrytering.

Valbara placeringsorter: Borlänge, Linköping, Solna, Örebro

Intervjuorter: Borlänge, Solna

Trafikverket står för resekostnad till/från intervjuort.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-02-24

Upplysningar

Rekryterande chef Christian Richaud
0101234207

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Håkan Engström
0101232014
Mer info
Kontaktperson Christian Richaud
Telefon 0101234207
Område Linköping
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 24 feb 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.