Samhällsekonom inr. cba-verktyg

Samhällsekonom inr. cba-verktyg

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Har du ett stort intresse för samhällsekonomi och transportekonomi och att utvecklas tillsammans med våra experter inom området?
Placering blir på enheten Samhällsekonomi på vår avdelning Expertcenter.

Som samhällsekonom hos oss blir du en del av vår verksamhet med att utveckla, förvalta, tillämpa och kommunicera metodik, metoder och modeller för samhällsekonomiska analyser för hela transportområdet, inklusive beslutade analysverktyg. Du deltar i analyser av hur transporter påverkar och påverkas av samhällsutvecklingen och kommer att delta i och ansvara för förvaltning och utveckling av verktygen och ny kunskap. Som samhällsekonom tillser du att ett samhällsekonomiskt synsätt genomsyrar Trafikverkets verksamhet och du deltar i att verktyg, modeller och samhällsekonomiska analyser kvalitetsgranskas, beslutas och tillhandahålls via Trafikverkets hemsida. Du ger expertstöd kring samhällsekonomi och modeller och kommunicerar resultat och kunskap via intranät, webben och seminarier.

Inriktning på denna tjänst blir tillämpning och förvaltning av verktyget Samkalk och liknande IT-baserade CBA verktyg men du kan även komma att arbeta inom fler områden kopplat till CBA och Samhällsekonomi.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en högskole- eller universitetsutbildning om minst 240 hp i nationalekonomi eller transportplanering med inriktning transportekonomi eller annan relevant utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har minst ett års erfarenhet av att arbeta med samhällsekonomisk metod och analyser inom transportområdet alternativt minst ett års erfarenhet av forskning eller forskarutbildning inom området nationalekonomi och/eller transporter.
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • har goda datorkunskaper
  • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
  • har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv
  • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
Det är meriterande om du
- har kunskaper kring it-baserade transportmodeller, programmering och CBA-verktyg

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-20

Upplysningar

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

ST Jerk Wiktorsson
0101231104

Saco Bertil Magnusson
0101235809

Rekryterande chef Peo Nordlöf
0101235827
Mer info
Kontaktperson Charlotte Olsson
Telefon 0101231103
Område Linköping
Yrkesroll Ekonomi, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 aug (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.