Byggledare till järnvägsprogrammet ERTMS

Byggledare till järnvägsprogrammet ERTMS

Arbetsuppgifter
För att möjliggöra ERTMS programmets signalsystemsbyte finns projektet Opto 2.0 där vi genomför modernisering av trafikverkets optofiberanläggning. Projektet omfattar drygt 10.500 km varav 600 km är inom vägområdet.

Du leder projektets dagliga arbete ute i fält. Du är projektledarens förlängda arm och ansvarar för att följa upp arbeten i ett eller flera av projektets etapper. I denna tjänst arbetar du främst i etapp 2 som innefattar en stor region; från Älvsjö till Lund.

Projektet är ett utrullningsprojekt vilket innebär att ett stort antal likartade aktiviteter kommer att utföras efter varandra under lång tid. Du följer upp att entreprenadarbetena genomförs enligt plan och rapporterar enligt Trafikverkets processer. Tillsammans med projektorganisationen och centrala stödresurser initierar, bereder och ansvarar du för genomförandet och uppföljningen av projektet med avseende på tid, kostnad, kvalitet, säkerhet, arbetsmiljö och miljö. Du säkerställer att normer, anläggningskrav och föreskrifter (generella eller beställarens) följs av utföraren. Att vid efterfrågan uppskatta omfattningen av olika arbeten ingår i rollen.

Resor i tjänsten är vanligt förekommande.

Kvalifikationer
Vem är du?

För att lyckas i rollen är du självgående, har lätt för att samarbeta med andra och för att skapa lönsamhet och effektivitet i uppdraget har du ett affärsmässigt förhållningssätt. Du har en god problemlösningsförmåga och ett strukturerat arbetssätt i syfte att leverera efterfrågade resultat i tid. Du kommer att ha många kontakter både inom och utanför Trafikverket varför det är viktigt att du har lätt för att skapa goda relationer och i din kommunikation är tydlig och anpassar dig till omgivningens behov och förutsättningar.

Vi söker dig som
  • har teknisk högskoleutbildning alternativt annan utbildning kompletterad med en erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har minst 5 års aktuell praktisk erfarenhet ute i fält i rollen som byggledare, byggplatsuppföljare eller projektledare inom anläggnings- eller byggprojekt.
  • har genomgått utbildning byggarbetsmiljösamordnare och BAS P/U.
  • har körkort för personbil
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet från BEST-projekt inom järnväg
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Möjliga placeringsorter är Solna, Malmö, Göteborg, Örebro, Kristianstad, Halmstad, Skövde, Växjö, Jönköping, Norrköping, Linköping, Eskilstuna och Västerås.

Intervjuer är planerade att genomföras via skype den 17 och 18 december.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-11-29

Upplysningar

Rekryterande chef Ferid Vänerklint
0101233182

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
Mer info
Kontaktperson Ferid Vänerklint
Telefon 0101233182
Område Linköping
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 nov 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.