Affärsinriktad controller

Affärsinriktad controller

Vi söker dig som brinner för ekonomistyrning, affärsmässighet och arbete i högt tempo i en spännande bransch som är i stor förändring.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som controller ansvarar du för ekonomifunktionen inom Tage Rejmes i Linköping Bil AB. Det innebär att du stödjer och utvecklar bolagets affärsverksamhet genom ekonomisk uppföljning och analys i nära samarbete med VD och avdelningschefer. Du sitter med i företagets ledningsgrupp.

I rollen som controller ansvarar du bland annat för:
  • Verksamhetsuppföljning på bolags- och avdelningsnivå
  • Analyser och förklaring av resultat och avvikelser
  • Effektivisering av rutiner och processer
  • Utveckling av rapporter
  • Uppföljning av lagernivåer, omsättningshastighet och värdering
  • Upprättande av bolagets månadsbokslut
  • Utveckling av budgetprocessen
  • Ad hoc-analyser
  • Ansvar för miljö- och kvalitetsarbete
  • Aktivt bidra i förbättrings-/utvecklingsprojekt inom koncernens ekonomifunktion.
I din roll ingår chefsansvar för sammanlagt fem personer, varav en är arbetsledare för restaurangen.

Kvalifikationer

Du som söker har akademisk examen som civilekonom eller annan akademisk examen som är relevant. Du har flerårig arbetslivserfarenhet som controller i en större affärsinriktad organisation. Du har mycket goda kunskaper i Excel och erfarenhet av systemen IFS ekonomi och Mercur är meriterande.

Du har god analytisk förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Därutöver behöver du ha god förmåga att skapa struktur, effektiva rutiner och arbetssätt. Vi lägger också stor vikt vid din förmåga att bidra till ett gott samarbetsklimat såväl inom ledningsgruppen som med andra delar av företaget.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är en heltidstjänst med placering i Linköping. Välkommen med din ansökan senast 23 september. Urval och intervjuer sker löpande.

Tryck på ansök nu knappen och skicka din ansökan och CV till Conny Besterman, AS&B Rekrytering: Affärsinriktad controller

Frågor om tjänsten hänvisas till VD Pär Stjärnberg, par.stjarnberg@rejmes.se, 013-20 36 01.
Mer info
Kontaktperson Pär Stjärnberg
Telefon 013-20 36 01
Område Linköping
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://rejmes.se
Sista ansökningsdag 23 sept (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Koncernen Tage Rejmes Bil AB grundades 1958 och är idag ett av Sveriges största familjeägda bilhandelsföretag. Företaget är auktoriserad återförsäljare för Volvo, Renault och Dacia personbilar, lätta transportbilar, Volvo lastbilar och bussar. Rejmekoncernen finns representerad med 25 anläggningar för försäljning, service och reparationer på 15 orter i Östergötland, Närke, Södermanland, Västmanland och Småland. Koncernen omsätter ca. 3,15 miljarder kronor och har 700 medarbetare.

Tage Rejmes i Linköping Bil AB ingår som helägt dotterbolag i koncernen Tage Rejmes Bil AB. Företaget säljer Volvo, Renault, och Dacia person- och transportbilar, bedriver leasing, skadecenter, serviceverksamhet samt försäljning av reservdelar, tillbehör och drivmedel. Dessutom driver vi Hertz biluthyrning. Företaget har ca 150 anställda, omsätter ca. 900 miljoner kronor och finns i Linköping, Mjölby och Åtvidaberg.