Strategisk inköpare till Swemac Innovation AB

Strategisk inköpare till Swemac Innovation AB

Har du relevant erfarenhet från tekniskt- och strategiskt inköpsarbete och vill ta nästa kliv?
Är du affärsdriven, engagerad och gillar att överträffa förväntningarna?


Vill du följa med på en spännande tillväxtresa?

Vi står inför en kraftig expansion och behöver förstärka vår organisation med en resultatorienterad strategisk inköpare som kommer att ansvara för planering, inköp och logistik. Tjänsten är ny och du får stort utrymme och ansvar att utifrån fastställda mål och KPI ´er forma roll och samarbete med övriga funktioner och kollegor i koncernen. Du ingår i ledningsgrupp, har personalansvar och rapporterar till VD.

Som strategisk inköpare i Swemac Innovation AB ansvarar du för;
 • att identifiera, utveckla och säkra företagets strategiska inköp av våra egna produkter, såsom implantat, instrument, förpackning, sterilisering etc.
 • att med ett långsiktigt perspektiv och nära samarbete utveckla Swemac´s leverantörer med avseende på ledtider, garantier, pris, risker mm.
 • pris- och leverantörsförhandlingar samt leverantörsutvärderingar.
 • att flödeseffektivisera och optimera lagerbindning av våra egna produkter både avseende huvudlager men även säkerhetslager i våra dotterbolag.
 • att med hjälp av forecast och prognos från marknad planera och följa upp order och produktion av våra egna produkter hos våra leverantörer, till din hjälp har du operativ inköpare som redan idag arbetar i gruppen.
 • att initiera och arbeta projektorienterat för att hitta synergier inom inköp och logistik i koncernen.
 • hantera offertförfrågningar
 • utveckla processer, arbetssätt och rutiner
 • att i övrigt vara behjälplig med inköpsarbete, leverantörsförhandling och kvalitetsarbetet inom koncernen.
Kvalifikationer
Vi värdesätter dina personliga egenskaper högt och letar efter en kollega som är prestigelös, kavlar upp ärmarna och bistår där det behövs. Du har förmågan att arbeta självständigt och med stort driv, glädje och engagemang tar du dig an olika uppgifter. Slutligen, att du är analytisk och strukturerad och har lätt för att kommunicera information, såväl muntligt som i skriftliga rapporter och presentationer, ser vi som en självklarhet! I övrigt vill vi att du har;
 • relevant högskoleutbildning
 • mycket god erfarenhet av tekniskt- och strategiskt inköpsarbete
 • ledarerfarenhet
 • erfarenhet av kvalitetskontroll
 • stor social kompetens och förmåga att bygga långsiktiga interna och externa relationer
 • mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, meriterande med kunskap i tyska
 • goda kunskaper i affärssystem och MS Office
Vi erbjuder
Vi erbjuder rätt kandidat ett intressant och omväxlande arbete i en innovativ och internationell koncern som ligger i framkant när det gäller utveckling av ortopediska implantat. Företagskulturen är öppen och dynamisk och organisationen är platt med korta beslutsvägar. Vi finns i nya, fina lokaler vid Mjärdevi Science Park.

Tjänsten är heltid, en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse. Placering på huvudkontoret i Linköping. Under normala förutsättningar ingår planerade resor i mindre utsträckning, då främst till våra leverantörer och produktionsanläggningar i och utanför Sverige.

Ansökan
Swemac Innovation AB samarbetar i den här rekryteringen med Cojn Executive AB. Välkommen att skicka in din ansökan, CV och personligt brev, via länken nedan. Har du ytterligare frågor kontakta gärna rekryteringskonsult Caroline Hansson 076-850 11 70. Ansök gärna så snart som möjligt, dock senast den 25 april 2021.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Ekonomi, Inköpare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 apr 2021 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swemac Innovation AB är verksamt inom medicinteknik och utvecklar högkvalitativa ortopediska implantat och instrument för frakturbehandling och proteskirurgi. Vårt mål är att vara ett företag i världsklass och vi strävar alltid efter att förse marknaden med innovativa och praktiska lösningar för såväl patienter som sjukvårdspersonal. Swemac-koncernen har idag egen säljverksamhet inom Norden och globalt säljs produkterna via distributionskanaler. Vi finns i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och Japan med huvudkontor i Linköping. Vi har för närvarande 75 anställda och omsätter ca 250 Mkr i koncernen. Läs gärna mer om oss på www.swemac.com!