SYNLAB Analytics & Services Sweden ingår i koncernen SYNLAB Group. De är en rikstäckande laboratoriekedja och genom avancerade analyser av vatten, mark, livsmedel och luft bidrar SYNLAB till en bättre miljö och till att skydda allmänhetens hälsa. I Sverige genomför SYNLAB ca 4 miljoner analyser varje år och till sitt huvudkontor i Linköping söker de nu en laborant till Livsmedelskemiska avdelningen. Läs mer på www.synlab.se.

Om tjänsten
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att bli anställd av Studentwork och sedan uthyrd som konsult till SYNLAB. Hela rekryteringsprocessen hanteras av Studentwork och frågor om tjänsten eller SYNLAB ställs till ansvarig konsultchef, i detta fall Elin Karlsson (Elin.Karlsson@studentwork.com).

I denna rekrytering finns flera olika upplägg beroende på profil. Du kan antingen jobba på timmar under våren för att till sommaren och vid avslutad examen gå upp på heltid alternativt börja arbeta heltid direkt vid avslutad examen. Du erbjuds till att börja med en provanställning och ett krav oavsett upplägg är att du kan jobba heltid under sommaren.

Dina arbetsuppgifter
I denna roll kommer du att tillhöra Livsmedelskemiska avdelningen. Avdelningen utför analyser av bland annat protein, fett, vatten, allergier m.m. i alla olika typer av livsmedel men även på djurfoder. De mest förekommande analysteknikerna är Spektrofotometri, ELISA, HPLC och GC. Som laborant kommer den största delen av ditt arbete att innefatta:
  • Kemiska rutinanalyser av livsmedel och djurfoder
  • Instrumentanalyser
Som laborant förväntas du också delta aktivt i SYNLABs förbättringsarbete inom laboration med fokus på bland annat LEAN.

Övrig information:

Placeringsort: Linköping

Start: Enligt överenskommelse

Arbetstider: 08:00 - 16:30

Din profil
Vi söker dig som studerar ditt sista år på universitetet med en inriktning mot kemi, biokemi eller naturvetenskap. Du har via dina studier förvärvat mycket goda laborationskunskaper och känner dig bekväm med den terminologi som förekommer i ett laboratorium. Har du tidigare erfarenhet av ovan nämnda analysmetoder/instrument är detta meriterande.

Som person tror vi att du som söker är effektiv och kvalitetsmedveten. Du är noggrann och kan arbeta utifrån rutin men har också en förmåga att vara flexibel och lösningsorienterad när arbetet kräver det. Vidare tror vi att du är självgående, lättlärd och har en hög arbetsmoral. För att trivas i teamet tror vi även att du är öppen, social och värdesätter teamwork.

Krav för tjänsten är också att du både talar och skriver svenska obehindrat samt har grundkunskaper i Officepaketet.

Om Studentwork
Studentwork är ett av Nordens ledande konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på studenter och examinerade kandidater med upp till fem års erfarenhet. Vi är verksamma inom ekonomi, försäljning, marknadsföring, teknik och administration.

Vi på Studentwork ser att soft skills är minst lika viktiga som hard skills. I denna rekrytering kommer du därför, när du har ansökt, via mail få en länk till ett självskattningstest. Mailet kommer från Psycruit och det tar cirka 10 minuter att genomföra testet, därefter kommer du få en feedback-rapport mailad till dig som belyser dina soft skills. Vid en eventuell intervju med Studentwork kommer svaren gås igenom mer ingående.
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 3 mars 2021 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Studentwork är ett av Nordens ledande konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på studenter och utexaminerade kandidater med upp till fem års arbetslivserfarenhet. Vi erbjuder främst tjänster inom ekonomi, försäljning/marknadsföring, teknik och administration. Vi är experter på att matcha våra kunders behov med kandidaternas egenskaper och kompetens. Hos oss kommer kulturen först och vår verksamhet styrs av våra värderingar: Always Deliver, Be Creative, Take Responsibility och Share Fun.