Om arbetsplatsen
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning och två behandlingsavdelningar för pojkar samt två behandlingsavdelningar för flickor. Vi har också en egen skola där eleverna kan komplettera sina grundskolebetyg.

Arbetsuppgifter
Tjänsten som sjuksköterska är 100%. Sjuksköterskan ansvarar för Hälso- och sjukvårdarbetet på institutionen och deltar i behandlingsplaneringen för ungdomarna på Folåsa gällande hälso- och sjukvårdsdelen. Ssk kartlägger behovet hos varje nyintagen ungdom genom insamlande av uppgifter och intervju med den unge. Ssk är den som samordnar kontakten med läkare, vårdcentral och sjukhus, delning av ordinerade läkemedel i dosett, och genomför insatser enligt behandlingsplanen. Vidare ansvarar ssk för att utbilda och delegera delar av läkemedelshanteringen till berörd personal. Ssk dokumenterar i patientjournalsystemet Take Care och ansvarar för hälso- och sjukvårdens avvikelserapportering. Ssk ingår i enheten för Hälso- och sjukvård som är underställd biträdande institutionschefen. I enheten ingår 2 sjuksköterskor och 4 psykologer. Tillgång till konsultläkare finns. Arbetstiden är förlagd till kontorstid.

Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska. Flexibel och lösningsfokuserad. God samarbetsförmåga.

Övrigt
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Polis och belastningsregiterutdrag inhämtas och vi de med anmärkningar däri, väljes bort. Vi anser att du bör ha b-körkort för manuell växellåda. Erbjudande från rekryteringsföretag undanbedes bestämt
Mer info
Kontaktperson Gun Kennerud
Telefon 010-453 21 02
Område Linköping
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska
Typ av anställning Heltid, Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 feb 2021 (11 dagar kvar)