Utveckla behandlingsarbetet tillsammans med avdelningsföreståndaren, ärendehandleda personal, delta i behandlingsplanering, bedriva individualpsykoterapeutisk behandling samt, vid behov, kunna genomföra viss personalutbildning inom ramen för psykologens kompetensområden. Psykologutredningar på placerade ungdomar på institutionen kan vara aktuellt i begränsad omfattning. Psykologen/orna är liksom sjuksköterkan/orna, organisatoriskt underställda bitr institutionschefen och arbetar riktat mot båda behandlingsavdelningarna. På institutionen finns ytterligare två psykologer vars uppdrag är mer riktat mot utredningsverksamhet.

Kvalifikationer
Leg. psykolog med erfarenhet av behandlingsarbete med ungdomar. Du bör även ha erfarenhet av arbetsuppgifter liknande de som beskrivits ovan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och upplever det stimulerande att arbeta i team. Att du har ett genuint intresse för tonåringar med varierande problematik och tonårsfamiljer i svåra livssituationer. Likaså att du har förmåga att inta både ett utvecklingspsykologiskt och familjesystemiskt perspektiv i behandlingsarbetet. Institutionen har under 2 år riktat en utbildningssatsning för behandlingspersonal mot utvecklingspsykologi och metoderna TBA och PBS.

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Gun Kennerud
Telefon 010-453 21 02
Område Linköping
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Psykolog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 okt (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Folåsa har 24 platser fördelade på tre avdelningar med målgruppen skolpliktiga pojkar med psykosociala problem samt pågående kriminalitet och missbruk. Två av dessa är behandlingsavdelningar med behandlingstider på i genomsnitt 1 år eller längre, samt en utredningsavdelning med utredningstid på 8 veckor. Institutionen har en egen grundskola. SIS har behov av att utöka antalet platser, Varför Folåsa bygger till två avdelningar, = 16 nya platser med start våren 2019.