LÄRARE 4-9 SV + Sv som 2;a språk

LÄRARE 4-9 SV + Sv som 2;a språk

Ditt arbete innebär undervisning i mindre grupper eller individuellt av de ungdomar som vistas på Folåsa. Antalet elever och lärartätheten möjliggör skiftande undervisningsformer. De flesta av ungdomarna har sedan tidigare varit föremål för extra insatser i skolan. En pojkes placering på Folåsa innebär en tid med möjlighet till förändring. Utrymme finns för flexibla lösningar mellan teoretisk undervisning och mer praktiskt pedagogiskt arbete. Samarbetet mellan skolan och avdelningarna är tätt och en utveckling av samarbetsformer och undervisning sker hela tiden.

Kvalifikationer
Vi ser helst att du är grundskollärare åk 4-9 med legitimation och erfarenhet av undervisning i Sv och Sv som 2;a-språk. Vi fäster mycket stor vikt vid personlig lämplighet. Är du en person med ovanstående bakgrund, som gillar att arbeta med ungdomar, är en trygg vuxen person och vill arbeta med något VIKTIGT, hoppas vi att Du söker anställning hos oss.

OBS, Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Gun Kennerud
Telefon 010-453 21 02
Område Linköping
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.stat-inst.se/folasa
Sista ansökningsdag 26 aug (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Statens institutionsstyrelse, SiS, driver ett 40-tal behandlingshem över hela landet, dels individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och dels för vuxna missbrukare. SiS verkställer också sluten ungdomsvård. SiS har en omfattande forsknings- och utvecklingsverksamhet. SiS UNGDOMSHEM Folåsa har idag 24 platser fördelade på tre avdelningar. Folåsa har påbörjat en utbyggnad med två avdelningar och ytterligare 16 platser. Som följd av detta kommer även nya skollokaler att uppföras. Institutionen genomför f n en omställning, från icke skolpliktiga pojkar till skolpliktiga pojkar med viss kriminalitet och drogproblem. Två av avdelningarna är behandlingsavdelningar med behandlingstider på i genomsnitt 1 år eller längre, samt en utredningsavdelning med en utredningstid på 8 veckor. Institutionen har en egen skola som lyder under samma regelverk som övriga skolväsendet. Arbetslaget i skolan består av rektor, 6,5 lärare, utredningspedagog, specialpedagog och SYV.