Behandlingsassistenter natt

Behandlingsassistenter natt

Om arbetsplatsen
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning och två behandlingsavdelningar för pojkar samt två behandlingsavdelningar för flickor. Vi har också en egen skola där eleverna kan komplettera sina grundskolebetyg.

Arbetsuppgifter
Tjänsten är "vaken natt" och arbetsuppgifterna består av tillsyn av placerade ungdomar, omvårdnad och visitering av gemensamma utrymmen, struktur och gränsdragning, säkerställa nattlig ro, städning, enklare reparationer, disk, tvätt och matlagning, viss dokumentation ingår. Du ska hålla nödvändiga kontakter nattetid både inom och utom Folåsa. Du blir organisatoriskt placerad på en av tre avdelningar men stöttar där det behövs. Genom den nya ordningen utökas den vakna nattbemanningen på Folåsa. Dessa tre tjänster är nya och avsedda att vara ett stöd nattetid till flera avdelningar på institutionen.

Kvalifikationer
Vi vill att Du har en lämplig utbildning inom vård, ungdom och/eller behandling.

Övrigt
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Då institutionen ställer om till ren flickinstitution strävar vi efter att utjämna skillnaden i andelen kvinnor/män. Utdrag från polisens misstanke och belastningsregister kommer att inhämtas. Vi tillämpar provanställning i sex månader. B-körkort för bil med manuell växellåda krävs Erbjudanden från rekryteringsfirmor o dylikt undanbedes bestämt.

Schemalagd arbetstid med tjänstgöring natt vardagar och var tredje helg, totalt ca 9 nätter/mån Ca kl 22.00- kl 08.00.
Mer info
Kontaktperson Anna Fredriksson
Telefon 010-453 21 00
Område Linköping
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 17 mars 2021 (19 dagar kvar)