Behandlingsassistent

Behandlingsassistent

Om arbetsplatsen
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning och två behandlingsavdelningar för pojkar samt två behandlingsavdelningar för flickor. Vi har också en egen skola där eleverna kan komplettera sina grundskolebetyg.

Arbetsuppgifter
Arbetsgruppen på varje avdelning består av Avdelningsföreståndare, biträdande avdelningsföreståndare, behandlingsassistenter, behandlingssekreterare, och psykolog. Som Behandlingsassistent arbetar Du med ungdomarna individuellt och i grupp med motivationsarbete, daglig sysselsättning, Du deltar med ungdomarna i skolan, står för gränssättning och aktiviteter, gör beteendeobservationer m m. Du har även viss dokumentationsskyldighet. All personal utbildas i MI och i TBA

Kvalifikationer
Minst 2 års eftergymnasial utbildning med inriktning mot vård och behandling, gärna med ungdomar i fokus. T ex; * beteendevetare * Socionom * Behandlingspedagog el likvärdig Du bör vara; Lugn och trygg engagerad men professionell stresstålig * Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. SiS tillämpar 6 månaders provanställning. Utdrag ur brotts- och misstankeregister inhämtas. B körkort krävs.

Behandlingsassistenterna lägger sk PPA-schema för 6 el 9 veckor. Tjänstgöring var tredje helg.
Mer info
Kontaktperson Gun Kennerud
Telefon 010-453 21 02
Område Linköping
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 nov 2019 (12 dagar kvar)