Behandlingsassistent med psykiatrierfarenhet semestervikarier

Behandlingsassistent med psykiatrierfarenhet semestervikarier

Om arbetsplatsen
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning samt fyra behandlingsavdelningar. Vi har också en egen skola där alla elever läser enligt grundskolans läroplan och kursplaner.

Arbetsuppgifter
Våra flickor är 12-16 år med ett ofta dåligt psykiskt mående. För en behandlingsassistent är det centrala att vara tillsammans med flickorna. Som behandlingsassistent ska du medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen kan utföras enligt rutiner, medverka till ungdomars trygghet och säkerhet. Det handlar om allmän daglig livsföring, städning, tvätt, matlagning, aktiviteter mm. En behandlingsassistent är uppmärksam på ungdomens mående och agerar utifrån deras behov. Som vikarie ersätter du ordinarie personal vid dennes ledighet. Du handleds av ordinarie personal.

Kvalifikationer
Som minst avklarad gymnasieutbildning, gärna med inriktning mot vård och behandling. T ex Undersköterska med psykiatriinriktning el behandlingsassistentutbildning välkomnas. Viktigt att du känner egen trygghet och har en ödmjuk inställning.

Övrigt
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi inhämtar alltid utdrag ur polis och belastningsregister. B- körkort är ett måste. Då vi är en flickinstitution och har ett överskott av manlig personal ser vi gärna även kvinnliga sökanden. Intervjuer kommer att genomföras löpande då behovet är i närtid.

Arbetstiden är oregelbunden enligt schema, dag , kväll eller natt.
Mer info
Kontaktperson Carolin Axelsson
Telefon 010-453 21 91
Område Linköping
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 3 juli 2022 (6 dagar kvar)